Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robinho gripen för våldtäkt

Sport | 28/01/2009 07:38

Sägs vara anledningen till varför han flydde från Manchester Citys träningsläger i Teneriffa.

Tjejtjusaren Robinho greps i går för våldtäkt på en ung student som går på Yorkshire University. Enligt den unga kvinnan ägde våldtäkten rum i vip-rummet på nattklubben Space i Leeds den 14 januari. Robinho befann sig där tillsammans med flera andra lagkamrater. Kvinnan anmälde våldtäkten samma dag.

– Vi kan bekräfta att Robinho hördes av polisen. Det var uppgjort på förhand som en del av en brottsutredning, säger hans talesperson Chris Nathaniel till The Sun.

Robinho dök upp på träningen i går sedan han förra veckan hastigt lämnat Manchester Citys träningsläger på Teneriffa för att resa till Brasilien. Den officiella förklaringen då var familjeskäl, men enligt källor i England flydde Robinho då han fått rapporter om att han skulle gripas i Spanien.

I stället greps brassestjärnan av West Yorkshire- polisen på Citys träningsanläggning och fick lämna ett DNA-prov, sitta i förhör och fotograferas.

– Han nekar till alla anklagelser om att ha gjort något fel eller kriminellt och samarbetar gärna ytterligare med polisen om det skulle behövas, säger Chris Nathaniel.

Efter att han släppts sent i går kväll åkte han hem till sin fru, Vivian, och son Robson Junior.

Det blåser därför rejält runtomkring Citys ende superstjärna. I måndags meddelade tränaren Mark Hughes att Robinho bötas kraftigt för att han utan tillåtelse lämnade träningslägret i Teneriffa. Det gick så långt att Citys arabiska ägare skickat en privatjet till Brasilien för att hämta upp sin guldgosse.

I går tog förbundskaptenen Carlos Dunga med Robinho i Brasiliens trupp i träningsmatchen mot Italien den 10 februari.

I kväll spelar City mot Newcastle i Premier League. Enligt en källa med god insyn i klubben ska Robinho starta matchen.

Skrivet av: