Robinho gripen för våldtäkt

Sägs vara anledningen till varför han flydde från Manchester Citys träningsläger i Teneriffa.


Tjejtjusaren Robinho greps i går för våldtäkt på en ung student som går på Yorkshire University. Enligt den unga kvinnan ägde våldtäkten rum i vip-rummet på nattklubben Space i Leeds den 14 januari. Robinho befann sig där tillsammans med flera andra lagkamrater. Kvinnan anmälde våldtäkten samma dag.

– Vi kan bekräfta att Robinho hördes av polisen. Det var uppgjort på förhand som en del av en brottsutredning, säger hans talesperson Chris Nathaniel till The Sun.

Robinho dök upp på träningen i går sedan han förra veckan hastigt lämnat Manchester Citys träningsläger på Teneriffa för att resa till Brasilien. Den officiella förklaringen då var familjeskäl, men enligt källor i England flydde Robinho då han fått rapporter om att han skulle gripas i Spanien.

I stället greps brassestjärnan av West Yorkshire- polisen på Citys träningsanläggning och fick lämna ett DNA-prov, sitta i förhör och fotograferas.

– Han nekar till alla anklagelser om att ha gjort något fel eller kriminellt och samarbetar gärna ytterligare med polisen om det skulle behövas, säger Chris Nathaniel.

Efter att han släppts sent i går kväll åkte han hem till sin fru, Vivian, och son Robson Junior.

Det blåser därför rejält runtomkring Citys ende superstjärna. I måndags meddelade tränaren Mark Hughes att Robinho bötas kraftigt för att han utan tillåtelse lämnade träningslägret i Teneriffa. Det gick så långt att Citys arabiska ägare skickat en privatjet till Brasilien för att hämta upp sin guldgosse.

I går tog förbundskaptenen Carlos Dunga med Robinho i Brasiliens trupp i träningsmatchen mot Italien den 10 februari.

I kväll spelar City mot Newcastle i Premier League. Enligt en källa med god insyn i klubben ska Robinho starta matchen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.