Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferguson får ångest av sitt lag

Sport | 18/02/2009 17:15

Unitedtränaren har extremt svårt att ta ut en startelva.

Manchester United är i en skyhög storform. Laget har exempelvis inte släppt in något mål i de 13 senaste ligamatcherna, men ändå står coachen Sir Alex Ferguson inför ett problem då laget möter Fulham på onsdagskvällen. Vilka av alla toppade spelare ska han bänka?

– Alla har presterat så bra att jag börjar fasa för att ta ut laget, säger Ferguson enligt The Sun.

– Jag känner mig skyldig när jag tvingas lämna någon utanför laget som inte bara har varit felfri, utan också spelat exceptionellt bra, säger skotten.

Det är förståeligt att han känner så. Ofta brukar problemen för en tränare handla om att ha en stark spelare på varje position eller att kunna tygla spelare som tvingas nöta bänk. Sällan räknar en coach med det Sir Alex nu ställs inför.

– Det sätter laget i en stark position, men det gör inte tränarens jobb särskilt enkelt, säger Ferguson.

Manchester Uniteds minst sagt erfarna 67-åring har varit tränare för klubbens A-lag sedan 1986. Under de senaste åren har han sett hur ligan börjar bli jämnare och jämnare. Trots den extremt tighta defensiven innebär det knappast att alla segrar är solklara. Av Uniteds 17 ligasegrar så här långt den här säsongen har nio av dem slutat med en 1-0-seger. Ett tecken om något på jämnheten.

Manchester United - Fulham, Canal Plus Sport 1, 21:00

Sir Alex börjar bli lite gammal

Skrivet av: