Ferguson petade kaxig talang

Danny Welbeck firade sitt mål fel. Blev petad av Sir Alex Ferguson.


När Manchester United vann i FA Cupen mot Derby i söndags gjorde 18-årige Danny Welbeck ett fantastiskt mål. En hyperkänslig placering i bortre hörnet fastställde slutresultatet 4-1 till United. Men allt var inte precis sång, dans, skratt och lek efter målet. Welbecks målgest fick Alex Ferguson att se rött. I äkta, kaxig divastil ställde sig Welbeck framför Uniteds supportrar och gjorde – ingenting.

Alldeles för nonchalant för Fergusons smak. Så länge man inte är i Cantonaklass är det inte okej att göra så i Uniteds tröja. Till onsdagens ligamatch mot Fulham var Welbeck petad av Ferguson.

– Alex var väldigt arg på Welbeck för sättet han firade sitt mål på mot Derby. Han kände att det fanns en arrogant stil i det, säger en Unitedkälla enligt The Sun.

För att lära Welbeck en läxa fick han därför spela med juniorerna i stället för a-laget.

– Danny är bara en pojke och Alex gillar inte tanken på att han blir för stor för sina egna skor, säger källan.

Ferguson har tidigare hyllat Welbeck som en av framtidens stjärnor, och kanske visade 18-åringen varför då han fick beskedet om petingen. Han bet ihop, tog smällen, tjurade inte, utan gick ner till juniorerna och gjorde två mål i deras match. Räcker det till en plats i truppen mot Blackburn på lördagen månne?

Så här firade Welbeck sitt mål

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!