Mohammed bin Hammam stängdes av på livstid från förbundet efter att en mutskandal avslöjats.
1 av 3
Mohammed bin Hammam stängdes av på livstid från förbundet efter att en mutskandal avslöjats. - Foto: Shirley Bahadur / AP
Fifas president Sepp Blatter - en hårt ansatt man.
2 av 3
Fifas president Sepp Blatter - en hårt ansatt man. - Foto: Michael Probst / AP
Karl-Heinz Rummenigge kallar till revolution mot fotbollförbundet - om ingen förbättring sker.
3 av 3
Karl-Heinz Rummenigge kallar till revolution mot fotbollförbundet - om ingen förbättring sker. - Foto: LAURENT GILLIERON / AP

Han vill göra revolution mot Fifa

Europas toppklubbar går till hård attack mot det internationella fotbollsförbundet.


Det här är ECA

European Club Association startades upp i samband med att G14 (organisationen för de rikaste klubbarna) gick i graven 2008.

Grundarna var 16 till antalet, däribland Manchester United, Chelsea, Barcelona, Milan och Real Madrid.

Bakom Rummenigge finns tre vice ordföranden från Milan, Barcelona respektive Rangers. I styrelsen sitter bland annat Real Madrids Florentino Perez och Manchester Uniteds David Gill.

Djurgården, Elfsborg och Helsingborg är inte ensamma i Norden om att vara med i organisationen. Fyra danska, fyra finska och fem norska klubbar finns med bland de 191 medlemsföreningarna.

MÜNCHEN. FC Bayern-legendaren Karl-Heinz Rummenigge har fått nog av korruptionen inom det internationella fotbollförbundet Fifa och manar nu till revolt.

Rummenigge, som är ordförande i European Club Association (ECA), vill att klubbarna ska få ett större inflytande i Fifas beslutsprocess.

– Jag accepterar inte längre att vi ska bli styrda av människor som varken är seriösa eller spelar rent spel, säger han till The Guardian.

Tre svenska medlemsföreningar

Han hälsar också att det inte bara är toppklubbarna som är missnöjda med Fifa utan samtliga 191 medlemsklubbar, däribland svenska Djurgården, Elfsborg och Helsingborg.

Om Fifa inte förbättrar sig inom kort finns risken att klubbarna bryter sig loss.

– Jag ska ge dem en chans men jag är redo för en revolution om det är det enda sättet att nå en lösning, säger Karl-Heinz Rummenigge.

Det internationella fotbollsförbundet har varit hårt kritiserat den senaste tiden, bland annat för turerna kring när Qatar valdes som värdland till VM 2022.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.