Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De är det mest värdefulla laget

Sport | 04/02/2009 11:58

Trots spelare som Messi, Eto'o, Xavi och Alves ligger Barcelona efter Chelsea.

Det tyska företaget Transfermarkt, som är specialiserade på den globala fotbollsmarknaden, har gjort en undersökning bland de europeiska toppklubbarna för att få fram deras värde. Utgångspunkten för uträkningen har enbart varit de aktuella prislapparna på spelarna, inga andra klausuler eller liknande har tagits i beaktande.

Inte så överraskande är Roman Abramovitj miljardbygge i Chelsea det mest värdefulla. Med en prislapp på totalt 410 miljoner euro, omkring 4,5 miljarder kronor ligger de tätt före Barcelona som är värderat till 408 miljoner euro, enligt Goal.com. Om vi jämför spelarmaterialet – Drogba, Ballack, Lampard och Deco mot Messi, Eto'o, Xavi och Alves – kan de tyckas jämlika. Men en förklaring kan vara att Chelseas trupp är större än Barcas, 27 spelare mot 24, vilket inte Transfermarkt har tagit något hänsyn till.

På tredje och fjärde plats följer Manchester United och Real Madrid och först på femteplats hittar vi det första Serie A-laget, Milan. Med sina brassar Kaká, Ronaldinho och Pato har de ett spelarvärde på 330 miljoner euro.

För att vara rättvisa ska det sägas att om man skulle räkna ut snittpriset per spelare, vilket egentligen är det mest relevanta, skulle Barcelona ligga i topp med ett pris på 17 miljoner euro, cirka 185 miljoner kronor, per gubbe.

Skrivet av: