Eric Rosén: Så går det i kvartsfinalerna

- 20/03/2009, 13:20 -

Redan nu kan Nyheter24 berätta vem som vinner hela turneringen.

Det berättar något om Champions Leagues kvalité när Manchester Uniteds möte med Porto känns som den "tråkigaste" matchen av de fyra kvartsfinalerna.

Samtidigt vet vi att Uniteds matcher i Europa sällan är tråkiga. De röda brukar bjuda på fantastisk fotboll oavsett motstånd och som regerande mästare känns de redan nu givna i semifinalspelet. Vinner United möter det antingen Arsenal eller Villarreal. Vilka det blir där känns ganska öppet. Arsenal är och förblir ett fantastiskt skickligt lag och Villarreal spelar bitvis makalöst vackert och effektivt. Jag tror ändå att Arsenal tar sig vidare, mycket tack vare att de får spela på hemmaplan i sista matchen. Men förbered er på jämna och ruskigt bra matcher.

Och Liverpool och Chelsea drabbar samman för femte året i rad i Europaspelet. Det börjar bli ett återkommande och förväntat Champions Leaguederby. Hade Liverpool börjat borta hade jag varit övertygad om att de skulle ta sig vidare, nu känns det tvärtom sannolikt att Chelsea gör det. De här lagens matcher brukar bli så täta och trånga och knepiga att spelordningen känns helt avgörande. Således Chelsea till semifinal, om inte Gerrard och Torres gör något alldeles extra i första mötet.

Vinnaren mellan Barcelona och Bayern München tror jag kan ta hem hela turneringen. Båda lagen känns väldigt starka, kanske allra mest Bayern, och kommer man ut på andra sidan dubbelmötet som segrare har man ett momentum och ett självförtroende som kan bära hela vägen. Möter man dessutom ett Chelsea eller Liverpool som fått några gula kort för mycket i brittmötet ser det väldigt bra ut.

Vi får alltså se Manchester United mot Bayern München i final? Ja, varför inte. Väl där står tyskarna som slutsegrare, det känns som deras tur i år.

Skrivet av: