Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Larv vid ceremoni för Hillsborough

- 17/04/2009, 20:42 -

Liverpool-målvakten har kanske gjort sitt livs tabbe.

Tidigare i veckan hölls en ceremoni till minne av de 96 personer som klämdes ihjäl under Hillsboroughkatastrofen för 20 år sedan. Över 30 000 hade sökt sig till minnesstunden på Liverpools hemmaarena Anfield.

Hela truppen och reserv- och ungdomslagen stod stilla under en tyst minut. Alla förutom Charles Itandje, vars beteende fångades av kameran. Kanske var han rastlös för han började larva sig likt en katolsk skolpojke i kyrkbänken.

Bilderna från händelsen har upprört fans och ledare inom alla led. Margaret Aspinall, från Hillsborough Families Support Group, förlorade sin 18-åriga son den ödesdigra dagen.

– Jag hoppas klubben utreder det här grundligt, säger Margaret Aspinall. Liverpoolfans har på olika internetforum krävt att klubben måste agera.

– Jag tror inte att han är kvar i klubben till sommaren, säger Richie Pedder, ordförande i Liverpools fanklubb, till BBC.

– Jag tror inte att han insåg stundens allvar, säger Pedder.

Även tränaren Rafa Benitez har sagt sig vara upprörd. Nu överväger klubben att ta till disciplinära åtgärder mot 26-åringen som inte gjort mycket väsen av sig under sina två år i klubben.

20-årsdagen av Hillsborough är av yttersta vikt för Liverpool. Med en spelartrupp som talar ett språk liverpoolianer bara hör på Mallorca är minnet av Hillsborough mer än sörjande. Det är ett fundament för klubbens sammanhållning och en del av stadens själ.

Skrivet av: