Gerrard sågar Uefas okänslighet

Liverpoolkaptenen kräver att Uefa inte tvingar laget att spela på den 20:e årsdagen av Hillsboroughkatastrofen.


Kvartsfinalerna i Champions League kommer att spelas den 14:e och 15:e april. Liverpool har kontaktat Uefa och bett om att slippa att spela sin match den 15:e – som är 20-årsdagen av Hillsboroughkatastrofen, då 96 av klubbens supportar omkom.

Uefas svarar att de inte kan garantera att Liverpool inte kommer att lottas att spela den 15:e. Något som lagets kapten Steven Gerrard – som själv förlorade sin kusin i läktarkatastrofen – vänder sig mot.

– Vi hoppas att Uefa visar lite sunt förnuft. Man tycker att de borde inse betydelsen av det datumet för folket i Liverpool, men tyvärr kommer inte sådana känslor in i besluten, säger Steven Gerrard.

Hillsborougholyckan var på många sätt startpunkten för den moderna engelska fotbollsvärlden.

Efteråt höjdes säkerheten, läktarna byggdes om och hela högsta fotbollsdivisionen organiserades om till Premier League 1992. Fotbollen i England gick från att vara ett arbetarklassnöje till att vara något som krävde en tjock plånbok för att kunna följa på plats. Miljardärer från hela världen satsar nu stora pengar på de största lagen. En utveckling som har bidragit till att England har fyra lag i Champions Leagues kvartsfinal.

Nu krockar plötsligt denna moderna fotbollsvärld med dess 20 år gamla ursprung den 15 april.

Steven Gerrard:

– Det borde vara en tid då Liverpool FC minns de personer som dog och deras familjer. Jag bär alltid med mig Hillsborough eftersom jag förlorade en familjemedlem där på den dagen. Alla framgångar som vi når som klubb i år kommer att tillägnas de som förlorade sina liv, säger Steven Gerrard till The Telegraph.

Nyhetssändning från BBC efter katastrofen:

Minnesgudtjänst på Anfield på den 19:e årsdagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!