Här är stjärnorna i U21-EM

Nyheter24 har listat de elva främsta.


1. Mario Balotelli (Inter). Super-Mario fick sitt stora genombrott förra säsongen då han målade mot både Reggina och Juventus i italienska cupen. I år har 18-åringen blommat ut ordentligt och har på 31 matcher i italienska supercupen, Serie A, Champions League och Italienska cupen gjort tio mål. Något att bita i för det svenska försvaret.

2. Gabriel Agbonlahor (Aston Villa). Fick sitt genombrott i Villa under säsongen 2006-2007 och har sedan dess haft ögonen på sig från mängder av storklubbar. "Gabby" har nätat elva gånger den här säsongen och spelat en avgörande roll för lagets imponerande säsong. Gjorde A-lagsdebut för England i en match mot Tyskland i november förra året och hyllades därefter av självaste John Terry. Chelseakaptenen beskrev anfallaren som "en mardröm att möta". I sommar väntas han bilda anfallspar med Theo Walcott.

3. Theo Walcott (Arsenal). Walcott har fått lite mer speltid under vårsäsongen i Arsenal och har stundtals stått för briljanta prestationer. Men anfallaren är ännu alldeles för ojämn och har inte riktigt lyckats ta en ordinarie plats i laget. Walcotts stjärnstatus är dock enorm och han kommer till U21-EM i Sverige som en av de absolut främsta spelarna.

4. Bojan Krkic (FC Barcelona). Bojan har fått mindre speltid under Pep Guardiola, men anses fortfarande vara en av de största talangerna i Spanien. 18-åringen imponerade stort när han redan i september förra året fick debutera för det spanska A-landslaget och blev något överraskande uttagen till den trupp som skulle resa till EM i Schweiz och Österrike. Men anfallaren tackade nej för att han kände sig utmattad. I sommar väntas spelet byggas runt honom.

5. Micah Richards (Manchester City). Snabb, stabil och mogen. Micah Richards har blommat ut till en av Premier Leagues bästa backar. Platsen i Manchester Citys försvar har Richards prenumererat på sedan tre år tillbaka och han har även spelat flertalet matchen i det engelska A-landslaget.

6. Sebastian Giovinco (Juventus). Att talangen finns där råder det inget tvivel om. Men Giovinco har inte lyckats ta en plats i Juventus startelva under säsongen och har mestadels fått agera inhoppare. I det italienska U21-landslaget har han däremot etablerat sig som den allra största stjärnan, där han under förra sommarens OS slog igenom med dunder och brak.

7. Robert Acquafresca (Cagliari). Otroligt mångsidig anfallare som nätade 14 gånger för niondeplacerade Cagliari i Serie A den här säsongen – ett mycket starkt facit. På lån från Inter som kan komma att plocka tillbaka honom.

8. Claudio Marchisio (Juventus). Relativt okänd för många innan den nyligen avslutade säsongen. Marchisio har slagit igenom på Juves mittfält och spelat hela 20 matcher från start.

9. Giuseppe Rossi (Villarreal). Kvick, teknisk och en bra avslutare. Given anfallare i ett Villarreal som så när tog en kvalplats till nästa års Champions League-upplaga. Gjorde tolv mål i ligaspelet och tre i Champions League.

10. Diego Capel (Sevilla FC). En av de mest intressanta talangerna i Spanien. Yttermittfältaren, som gjort 32 matcher för Sevilla den här säsongen, kombinerar tekniska finesser med fina inlägg. Jagad av många stora klubbar och har en utköpsklausul på hela 42 miljoner euro.

11. James Millner (Aston Villa). Ingen annan engelsk spelare har gjort fler U21-landskamper. Någonsin. Spelade nästintill samtliga matcher på mittfältet för Villa den gångna säsongen och har gjort närmare 200 matcher i Premier League. Rätt okej för en 23-årig kille.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Balotelli skadad