U21-EM: "Vi ska till semi"

Nyheter24 möter några av profilerna i Sveriges U21-landslag inför EM på hemmaplan.


Tisdagen den 16 juni premiärspelar de svenska U21-herrarna mot Vitryssland i hemma-EM. Tre poäng i den matchen lär vara en förutsättning för att det ska bli avancemang från gruppen för Sverige.

– Matchen mot Vitryssland måste gå bra. Det är klart att det går att komma tillbaka även om vi tappar poäng i den matchen, men vi siktar givetvis på vinst, säger vänsterbacken Emil Johansson, till vardags i Hammarby, till Nyheter24.

I Sveriges grupp finns, förutom Vitryssland, också Serbien och Italien. Målet är tydligt för svenskarna: Att bli sämst tvåa i gruppen och därmed ta en semifinalplats.

–Vi ska ta oss till semifinal. Italien och Serbien är kanske favoriter, medan vi är vi lite underdog, men det ska nog kunna gå, säger Emil Johansson.

Johansson har en succévår i Hammarby bakom sig. I EM kommer han i huvudsak att konkurrera om vänsterbacksplatsen med Blackburns Martin Olsson, som fått sparsamt med speltid i Premier League under säsongen.

– Jag siktar i första hand på att få spela och på att hjälpa laget vidare från gruppen, säger Emil Johansson.

Representanter från europeiska toppklubbar kommer att finnas på läktaren under mästerskapet. Är det något du funderar på?

– Det är klart att det är en dröm att få komma ut i Europa och spela fotboll. Men det får man ta när det kommer. Det är ingenting man kan tänka på medan man spelar.

Någon speciell stjärna som du ser fram emot att möta i EM?

– Om vi stöter på Spanien så blir det förstås kul att möta Bojan Krkic. Annars är ju Giovinco och Balotelli i Italien två riktiga storstjärnor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.