Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

U21-EM: "Vi ska till semi"

- 04/06/2009, 15:41 -

Nyheter24 möter några av profilerna i Sveriges U21-landslag inför EM på hemmaplan.

Tisdagen den 16 juni premiärspelar de svenska U21-herrarna mot Vitryssland i hemma-EM. Tre poäng i den matchen lär vara en förutsättning för att det ska bli avancemang från gruppen för Sverige.

– Matchen mot Vitryssland måste gå bra. Det är klart att det går att komma tillbaka även om vi tappar poäng i den matchen, men vi siktar givetvis på vinst, säger vänsterbacken Emil Johansson, till vardags i Hammarby, till Nyheter24.

I Sveriges grupp finns, förutom Vitryssland, också Serbien och Italien. Målet är tydligt för svenskarna: Att bli sämst tvåa i gruppen och därmed ta en semifinalplats.

–Vi ska ta oss till semifinal. Italien och Serbien är kanske favoriter, medan vi är vi lite underdog, men det ska nog kunna gå, säger Emil Johansson.

Johansson har en succévår i Hammarby bakom sig. I EM kommer han i huvudsak att konkurrera om vänsterbacksplatsen med Blackburns Martin Olsson, som fått sparsamt med speltid i Premier League under säsongen.

– Jag siktar i första hand på att få spela och på att hjälpa laget vidare från gruppen, säger Emil Johansson.

Representanter från europeiska toppklubbar kommer att finnas på läktaren under mästerskapet. Är det något du funderar på?

– Det är klart att det är en dröm att få komma ut i Europa och spela fotboll. Men det får man ta när det kommer. Det är ingenting man kan tänka på medan man spelar.

Någon speciell stjärna som du ser fram emot att möta i EM?

– Om vi stöter på Spanien så blir det förstås kul att möta Bojan Krkic. Annars är ju Giovinco och Balotelli i Italien två riktiga storstjärnor.

Skrivet av: