Lennartsson vill se fler mål

Förbundskapten Jörgen Lennartsson är inte helt nöjd efter 2-1 mot Polen.


Inhopparen Labinot Harbuzi med sitt 2-1-mål. Men förbundskapten Jörgen Lennartsson är inte helt nöjd.

–Effektiviteten kan bli bättre, säger han.

Efter bara en fullträff på de tre senaste U21-landskamperna ville förbundskaptenerna Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg se mål. Det såg länge ut som att de skulle få nöja sig med Ola Toivonens i den 25:e minuten. Sedan brände bland annat Pontus Wernbloom, Denni Avdic och Robin Söder flera klara lägen.

– Effektiviteten kan helt klart bli bättre. Vi har sju, åtta klara målchanser som vi borde förvaltat bättre, säger Jörgen Lennartsson.

Harbuzi kan avgöra matcher

Han var ändå nöjd med första halvleks anfallsspel.

– Vi hade många fina anfall där våra ytterbackar visar att de är löpstarka och fyller på. Sedan var det viktigt att få spela en match här på arenan innan turneringen. Vi fick känna på miljön, gräset och omklädningsrummet, säger han.

Det mest positiva var dock Labinot Harbuzis inhopp och hans avgörande konstmål. Där har Lennartsson definitivt ett offensivt vapen som kan avgöra matcher.

– Han har fina kvaliteter i sina kvicka fötter och att han kan slå ut spelare i en mot en. Det ger laget ytterligare en dimension, han är lite unik på det sättet, berömmer Lennartsson.

Inte nöjda med försvarsspelet

Polen tog ledningen redan efter fem minuter efter en snabb kontring och ett missförstånd mellan mittbackarna Mattias Bjärsmyr och Rasmus Bengtsson.

– Försvarsspelet var vi inte nöjda med i inledningen men det blev bättre efter 20 minuter, säger förbundskaptenen.

Närmast väntar Estland i genrepet i Falkenberg innan det är dags för premiären mot Vitryssland den 16:e juni.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.