"Det borde varit några tusen till"

Publiken svek på U21-EM - eller var det biljettförsäljningen som inte funkade?


Bara 14 623 personer satt på Swedbank Stadions läktare i går när Sverige utklassade Vitryssland i U21-EM.

Detta trots att det kommunicerades ut att matchen i stort sett var slutsåld - och att Swedbank Stadion har en publikkapacitet på 21 000 vid internationella matcher.

– Det var mellan 18 000 och 19 000 biljetter sålda dagen före match, säger U21-EM:s organisationschef Karl-Erik Nilsson till Nyheter24.

– Vad det sen beror på att inte ens 15 000 dök upp är något som vi just nu analyserar och tittar på.

Möte med Uefa idag

Svenska Fotbollförbundet och Uefa har under onsdagen ett möte ihop med arrangerande Uefa om frågan.

– Om man sätter det hela i ett större perspektiv så är det ju fantastiskt att nästan 15 000 människor går och ser en U21-landskamp, men det är ändå beklagligt att så många bokade biljetter inte löstes ut. Det borde varit några tusen till på plats, säger Nilsson.

Sponsorer som svek

Vad det beror på vet inte Nilsson, men han menar att det kan vara så att många partners och sponsorer valt att inte utnyttja sina biljetter.

Till fredagens match mot Italien på Olympia i Helsingborg är nu samtliga biljetter slutsålda uppger såväl Karl-Erik Nilsson som Svenska Fotbollförbundets biljettchef Lena Danielsen Kovacs.

– Ja, där är alla biljetter ute. Den är helt slutsåld, det kan jag säga med säkerhet, säger Danielsen Kovacs till Nyheter24.

Oro för upprepning på fredag

Karl-Erik Nilsson låter oroad över att gårdagens misslyckande ska upprepas på fredag.

– Det är väldigt viktigt att göra något åt det här så det går bra på de återstående matcherna. Och jag uppmanar alla som vill se matchen och uppleva publikfesten på fredag att komma till Helsingborg. Matchen kommer att visas på storbildsskärm i den så kallade "fanzone" utanför arenan också, säger Nilsson.

Nyheter24 har också försökt nå Uefas marknadsansvariga för en kommentar utan framgång.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!