Wernbloom: "Jag är manodepressiv"

- 18/06/2009, 10:27 -

"Ena stunden är jag vansinnig och ena stunden så garvar jag".

Han gjorde succé i U21-EM-debuten mot Vitryssland i tisdags och i IFK Göteborg har han gjort sig känd som en av de mest hårföra spelarna i Sverige de senaste åren.

Nu berättar den snart 23-årige anfallaren Pontus Wernbloom om sina svallande känslor och skiftande temperament.

- Jag har väl någon bokstavskombination, jag vet inte vad det är. Nej, jag är manodepressiv till sättet. Ena stunden är jag vansinnig och ena stunden så garvar jag. Förlorar jag en match så ser man inte många leenden, säger han till Eurosport.

Wernbloom menar att det är självklart att man ska visa känslor på fotbollsplanen eftersom det ju är fotbollen han lever för och tycker är roligast. Men ibland kan det gå lite överstyr.

– Jag vet ju att jag är dålig när jag går och grinar, då går jag och lipar på domaren och är en finne i arslet hela tiden. Då är det bara jobbigt att vara mig, säger han till Eurosport.

Direkt efter U21-EM flyttar Wernbloom till Holland för att spela med ligamästarna AZ Alkmaar - och han tror att det kommer märkas att han är ny i klubben eftersom han lär spela lite enklare än han vanligtvis gör, åtminstone till en början.

– Det är ju givetvis så att man spelar enkelt när man är ny och kommer till en klubb. När jag sedan känner att jag har förtroendet vågar jag öka svårighetsgraden allt eftersom. När jag flyttar nu kommer jag att göra likadant, säger Wernbloom till Eurosport.

Skrivet av: