Magiske Marcus Berg visade vägen

Groningenanfallaren tremålsskytt när Sverige 5-1-vann mot Vitryssland i U21-EM.

Marcus Berg. Där har ni U21-EM:s tveklöst största stjärna hittills efter de två inledande speldagarna.

Tre riktiga pärlor bjöd Groningenanfallaren på när Sverige vann stort med hela 5-1 över Vitryssland.

Men det började inte lika muntert för de blågula på ett drygt halvfullt Swedbank Stadion i Malmö.

Efter ganska stort spelövertag - och många missade chanser - var det i stället Vitryssland som tog ledningen när Sergei Kisylak dunkade in 0-1 i den 32:a minuten med en riktig kanon bakom en chanslös Johan Dahlin i det svenska målet.

Men bara tre minuter senare kom den mycket välförtjänta kvitteringen när Rasmus Elm sköt strax utanför straffområdet och bollen styrdes genom en misslyckad nickrensing av en vitrysk försvarare rätt in i mål.

Och ytterligare bara fyra minuter senare bjuder Sverige på ett riktigt klassmål när Marcus Berg väggpassar med Emir Bajrami, får tillbaka bollen och drar sig igenom vitryska försvaret på ett snudd på magiskt sätt för att leverera bollen in i nätmaskorna.

Men det tar inte slut där.

Bara två minuter innan pausvilan är det dags för Marcus Berg att visa sina trollkonster igen. Efter en passning från Ola Toivonen sänker Groningen-proffset in 3-1.

I den andra halvleken började vitryssarna äta sig in mer och mer i matchen, men lyckades aldrig nå resultat på sina chanser.

I ställer var det återigen Sverige och återigen den magiske Marcus Berg som tog över kommandot.

4-1 kom i den 81:a minuten när Berg lyfte in bollen efter en genial lobbpass från Rasmus Elm. Och spiken i kistan kom fyra minuter före full tid när Gustav Svensson klippte till med en riktig bössa rätt upp i målvaktens högra kryss.

Slutresultatet 5-1 var ett faktum och Sverige kan vara hur nöjda som helst med öppningsmatchen.

Närmast härnäst väntar Italien på midsommarafton på Olympia i Helsingborg. Frågan är om ens italienarna kan få stopp på Jörgen Lennartssons offensivglada landslag?