Premier League-klubbar vill ha Berg

Efter Marcus Bergs hat-trick har flera Premier League-lag ringt hans agent.


När Sverige besegrade Vitryssland med 5-1 var det framför allt en spelare som utmärkte sig. Marcus Berg gjorde tre mål, och rätt skapliga sådana. Ettan satte han efter att ha dribblat sig igenom motståndarförsvaret och tåfjuttat in bollen. Tvåan klippte han dit på en snygg volley efter fin pass från Ola Toivonen och trean lobbade han in över den utrusande vitryska målvakten. Inte konstigt att han väckte intresse hos de europeiska scouterna.

– Flera klubbar hörde av sig till mig och Sören Lerby direkt efter matchen. Det är både nya och före detta intressenter som ringt, säger Martin Klette, som är agent åt Marcus Berg, till eurosport.se.

Frågan är hur länge Groningen kan behålla sin målkung. Berg kom trea i årets skytteliga i Eredivisie med 17 mål på 29 matcher och kanske är det dags för nästa steg i karriären. Men om det är någon av de riktigt stora klubbarna som ringt vill Klette inte avslöja.

– Kommenterar jag det blir det för lätt att dra egna slutsatser men jag kan säga så mycket att samtliga spelar i Premier League.

Sverige möter härnäst Italien i U21-EM:s gruppspel. Ett Italien som spelade 0-0 mot Serbien på tisdagskvällen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!