1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

"Henkes" glädjevrål i premiären

Henrik Larsson kunde inte ha fått en bättre start på sin tränarkarriär. I premiären av superettan segrade hans Landskrona mot Degerfors med 1-0.


LANDSKRONA. Premiär i superettan och första tävlingsmatchen i tränarkarriären. Pressen var stor på Henrik Larsson inför Landskronas möte med Degerfors.

Och det blev en drömstart. Redan efter tre minuter fick "Henke" jubla när 17-årige Niklas Nielsen nådde högst på en hörna och fick in bollen med pannan.

– Niklas står på rätt plats och får in den. Ett fantastiskt mål, säger Henrik Larsson i TV4.

Både hemmalaget och bortalaget hade bud på fler mål, men det slutade 1-0.

- Det var ingen flytseger. De hade en i virket, men vi kunde också ha gjort några fler, säger "Henke".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.