Måndag 19 Apr
Stockholm

Bajen bekräftar - Franzén ny tränare

"Det är en oerhört inspirerande uppgift", säger Roger Franzén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. I går rapporterades det att Roger Franzén kommer att ta över krisklubben Hammarby. I dag bekräftar Bajen nyheten.

Det innebär att Franzén tar klivet upp från klubbens talanglag Hammarby TFF och ersätter Michael Borgqvist som nyligen avgick.

Den 46-årige tränaren kommer att leda laget i två säsonger. Men det blir ingen enkel match för Franzén, som nu har fått väldigt mycket att bita i. Så sent som i måndags blev det klart att Bajen missar Allsvenskan efter förlusten mot Väsby.

Nu gäller det för dem att hålla sig kvar i Superettan.

– Det är en oerhört inspirerande uppgift att få möjligheten att träna Hammarbys A-lag. Det ska bli väldigt intressant. Framför allt har vi ett hårt arbete de kommande veckorna för att säkra en plats i Superettan och så har vi ju en cupsemifinal att spela, säger den nye tränaren till klubbens hemsida.

Styrelseordförande för Hammarby Fotboll AB, Per Magnusson, är mer än nöjd med valet.

– Roger har egenskaper som stämmer överens med Hammarby Fotbolls långsiktiga målsättningar. Han har stor erfarenhet av att jobba med talanger och att utveckla dem, ett kunnande vi sätter stort värde på. Dessutom har han visat upp fantastiska resultat med HTFF, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela