Aziz Corr Nyang (i mitten) kan snart spela i Allsvenskan.
Aziz Corr Nyang (i mitten) kan snart spela i Allsvenskan. - Foto: Niklas Larsson/SCANPIX

”Giffarnas” stora kliv mot Allsvenskan

Efter kvällens storvinst mot Öster är GIF Sundsvall nära den stora scenen igen.


Matchfakta:

Mål: 1-0 (26) Christian Brink. 2-0 (33) Alieu Jagne. 3-0 (52) Jonas Wallerstedt. 4-0 (87) Nuri Mustafi. 5-0 (90) Emil Forsberg.

Varningar:

Sundsvall: Nuri Mustafi.

Öster: Elmin Nurkic, Stefan Karlsson.

Domare: Mattias Nyman

Arena: Norrporten Arena

Publikssifra: 3 311

SUNDSVALL. Christian Brink, Alieu Jagne, Jonas Wallerstedt och mot slutet Nuri Mustafi och Emil Forsberg. Alla blev de målskyttar i Sundsvalls första seger på fem matcher, en vinst som gör att det bara är en poäng upp till Syrianska på allsvensk direktplats och ytterligare två upp till seriesegern.

I Borlänge förlorade samtidigt Landskrona mot Brage, nykomlingen som vann efter tre raka nederlag och utökade avståndet till kvalplatsen. Avståndet till kvalet ökade därmed även för BoIS som med två omgångar kvar att spela har fyra poäng upp till Sundsvall som möter nästjumbon Trollhättan på hemmaplan härnäst.

Nästjumbon närmare kvalplatsen

FCT som fått nytt hopp i botten av tabellen. När Öster blev utskåpade i Sundsvall besegrade Trollhättan Ängelholm på hemmaplan och minskade avståndet till Öster med tre poäng. Inför de två sista matcherna skiljer numera bara tre poäng och åtta mål, att jämföra med sex pinnar och 14 mål före måndagens matcher, och noteras bör att FCT tar emot Öster i serieepilogen.

Smålandslagens tunga kväll fullbordades då Jönköping förlorade hemma mot Ljungskile med klara 3–0, J-Södras första nederlag efter nio poängmatcher och laget har därmed fyra poäng upp till Brage och Ängelholm närmast över kvalstrecket.

Fyra lag säkrade kontraktet

Ljungskile säkrade därmed nytt Superettan-kontrakt och hjälpte samtidigt Hammarby och Falkenberg att göra detsamma. Örgryte har sex poäng ner, men med 17 plusmål på J-Södra kan Öis också räkna med spel i serien kommande säsong.

Ett femte lag som säkrade en position är Norrköping som med sju poäng ner till Landskrona definitivt slutar topp tre i serien. Dessutom innebär kvällens resultat att Assyriska får svårt att nå Allsvenskan. Upp till Sundsvall på kvalplatsen är det sex poäng och tio mål och förhandsfavoriten blir förmodligen kvar i Superettan.

Fotbollsverige.se

Sundsvalls kamp tillbaka till Allsvenskan

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.