Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Giffarnas” stora kliv mot Allsvenskan

- 04/10/2010, 22:31 -
Aziz Corr Nyang (i mitten) kan snart spela i Allsvenskan.

Aziz Corr Nyang (i mitten) kan snart spela i Allsvenskan.

Niklas Larsson/SCANPIX

Efter kvällens storvinst mot Öster är GIF Sundsvall nära den stora scenen igen.

SUNDSVALL. Christian Brink, Alieu Jagne, Jonas Wallerstedt och mot slutet Nuri Mustafi och Emil Forsberg. Alla blev de målskyttar i Sundsvalls första seger på fem matcher, en vinst som gör att det bara är en poäng upp till Syrianska på allsvensk direktplats och ytterligare två upp till seriesegern.

I Borlänge förlorade samtidigt Landskrona mot Brage, nykomlingen som vann efter tre raka nederlag och utökade avståndet till kvalplatsen. Avståndet till kvalet ökade därmed även för BoIS som med två omgångar kvar att spela har fyra poäng upp till Sundsvall som möter nästjumbon Trollhättan på hemmaplan härnäst.

Nästjumbon närmare kvalplatsen

FCT som fått nytt hopp i botten av tabellen. När Öster blev utskåpade i Sundsvall besegrade Trollhättan Ängelholm på hemmaplan och minskade avståndet till Öster med tre poäng. Inför de två sista matcherna skiljer numera bara tre poäng och åtta mål, att jämföra med sex pinnar och 14 mål före måndagens matcher, och noteras bör att FCT tar emot Öster i serieepilogen.

Smålandslagens tunga kväll fullbordades då Jönköping förlorade hemma mot Ljungskile med klara 3–0, J-Södras första nederlag efter nio poängmatcher och laget har därmed fyra poäng upp till Brage och Ängelholm närmast över kvalstrecket.

Fyra lag säkrade kontraktet

Ljungskile säkrade därmed nytt Superettan-kontrakt och hjälpte samtidigt Hammarby och Falkenberg att göra detsamma. Örgryte har sex poäng ner, men med 17 plusmål på J-Södra kan Öis också räkna med spel i serien kommande säsong.

Ett femte lag som säkrade en position är Norrköping som med sju poäng ner till Landskrona definitivt slutar topp tre i serien. Dessutom innebär kvällens resultat att Assyriska får svårt att nå Allsvenskan. Upp till Sundsvall på kvalplatsen är det sex poäng och tio mål och förhandsfavoriten blir förmodligen kvar i Superettan.

Fotbollsverige.se

Sundsvalls kamp tillbaka till Allsvenskan