Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Larsson: "Ångrade att jag lämnade United"

- 11/10/2010, 18:05 -
Det tycker spelaren själv.
1 av 6

Det tycker spelaren själv.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Han borde ha stannat i Manchester United.
2 av 6

Han borde ha stannat i Manchester United.

JON SUPER/AP/SCANPIX

3 av 6

JON SUPER/AP/SCANPIX

4 av 6

DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX

5 av 6

JON SUPER/AP/SCANPIX

6 av 6

JON SUPER/AP/SCANPIX

Flytten hem grämer legendaren.

LANDSKRONA. Henrik Larsson är utan tvekan en av Sveriges bästa spelare genom tiderna. Den förre Celtic-stjärnan har tokhyllats av en rad olika fotbollsprofiler och han har vunnit det mesta med sina klubblag.

Men det är ändå en sak som grämer Henke.

Inför den allsvenska säsongen 2006 återvände anfallaren hem till Sverige för att avrunda karriären i Helsingborg. Men bara året senare chockade han hela fotbollsverige genom att ännu en gång ta sitt pick och pack till de brittiska öarna. Den här gången lånades han ut till storklubben Manchester United.

Larsson imponerade rejält och fick till och med den stenhårde tränaren Sir Alex Ferguson att vilja behålla honom. Spelaren hade dock redan bestämt sig för att vända hem ännu en gång - någonting som han nu ångrar.

– Om det är någonting jag ångrar i min karriär, är det att jag åkte hem till Sverige när Mr. Ferguson försökte få mig att stanna i Manchester United. Jag skulle ha stannat i United längre för jag hade en mycket bra tid där och alla i klubben hjälpte mig väldigt mycket. Min tid där var för kort. Hela upplevelsen var fantastisk och även om jag var 35 då kände jag fortfarande att jag hade en hel del bra fotboll i mig, säger han till FIFA.

Europa är målet

Larsson har tagit över Superettanklubben Landskrona BoIS och har gjort succé med laget, som fortfarande kan knipa en kvalplats till Allsvenskan.

Suget att fortsätta göra stordåd finns naturligtvis kvar. Men den här gången vill han göra det från sidlinjen.

– Jag njuter av att vara tillbaka i Sverige, att se familj och vänner och landet ligger självklart väldigt nära mitt hjärta. Men jag älskade att vara utomlands också – Skottland, Holland, Spanien och England var fantastiskt – och jag beskriver fortfarande mig själv som en världsmedborgare mer än något annat. Mitt mål som spelare var alltid att bli så bra som möjligt och jag är likadan som coach så självklart har jag ambitionen att lämna Sverige igen.

Larsson nätar i United