Göran Bergort tvingas bort från IFK Norrköping.
1 av 2
Göran Bergort tvingas bort från IFK Norrköping. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Bergort får inte förlängt med IFK Norrköping.
2 av 2
Bergort får inte förlängt med IFK Norrköping. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Succétränaren sparkad: "Mycket bra jobb"

IFK Norrköping tog återigen steget upp till allsvenskan, dock väljer klubben att inte förlänga med tränaren som utförde jobbet - Göran Bergort får sparken.


Klassiska Norrköping tillbaka

Förra året var knappast ett bra IFK Norrköping-år. Laget hade åkt ut ur Allsvenskan och sedan var man nära att åka ut ur Superettan.

Björn Bergort fick chansen att göra det bästa med klassiska IFK, som har vunnit SM-guld hela tolv gånger. Och vilken succé det blev. I lördags säkrade de ett allsvenskt kontrakt vilket innebär att Peking återigen är uppe.

NORRKÖPING. IFK Norrköping gör en "Real Madrid". Klubben väljer att inte förlänga med tränaren som förde klubben till succé.

Föreningen anser kort och gott att Göran Bergort är för oerfaren.

– Om det blåser rejält i superettan så stormar det i allsvenskan, säger klubbens ordförande Peter Hunt till Norrköpings Tidningar.

"Göran Bergort har gjort ett mycket bra jobb inom föreningen som resulterat i ett avancemang till allsvenskan. Rekrytering av ny tränare kommer snarast att påbörjas." skriver Peter Hunt tillsammans med IFK:s sportchef Tony MartinssonNorrköpings hemsida.

Real Madrid har tidigare satt den här typen av behandling i praxis. Bland annat sparkade klubben VM-guldtränaren Vincent Del Bosque trots att han gav klubben mängder med titlar.

Dessutom avskedade Real Madrid Englands nuvarande förbundskapten Fabio Capello - efter att italienaren givit klubben ett ligaguld.

Se planstormningen efter att Bergort tagit IFK Norrköping upp i allsvenskan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!