Tränaren orkade inte mer.
1 av 2
Tränaren orkade inte mer.
Jesper Blomqvist lämnar Hammarby.
2 av 2
Jesper Blomqvist lämnar Hammarby.

Efter kaossäsongen - nu lämnar Blomqvist Bajen

"Känner inte den här hundraprocentiga energin som krävs om jag ska fortsätta i den här rollen", säger den tränaren.


Hammarbys usla säsong:

Hamamrbys säsong har knappast varit den bästa. Personer inom klubben har avgått hejvilt och tränare likaså.

Laget har inte spelat bra och har mer eller mindre fått förlita sig på anfallsesset Linus Hallenius. Just samme Hallenius som låg bakom väldigt mycket problem inom klubben.

Men nu är säsongen slut. Och det blev ingen direkt comeback till Allsvenskan heller.

Däremot tog man sig hela vägen till final, där man till slut föll med 0-1 mot Helsingborg.

STOCKHOLM. Hammarby nådde förvisso final i Svenska cupen. Men man kan trots det knappast påstå att Hammarbys säsong var en succé.

Nu står det även klart att tränaren Jesper Blomqvist lämnar klubben.

– Vi har är nöjda med Jespers insatser och ser en stor potential i honom som tränare. Han har fått dra ett stort lass och fått ta ett större ansvar än vad det från början var tänkt. Det har han gjort på ett föredömligt sätt utifrån de omständigheter som rått, men Jesper känner själv att han inte har den energi som krävs för att fortsätta i den här rollen, säger klubbens vd, Åsa Sånemyr, till klubbens hemsida.

"Det har tagit på krafterna"

Den förre Manchester United-spelaren kontrakterades som assisterande tränare i början av säsongen. Men när Michael Borgqvist kontroversiellt avgick fick den numera 36-årige ta mer plats än väntat.

Något som alltså ska ha varit för mycket för Blomqvist.

– Det var inget lätt beslut att fatta, särskilt med tanke på att det värsta stålbadet för klubben nu förhoppningsvis är över och man kan se an på framtiden med större optimism. Det har varit ett kul och oerhört lärorikt år i Hammarby, men också tufft och väldigt energikrävande. Det har tagit på krafterna och just nu känner jag inte den här hundraprocentiga energin som jag vet krävs om jag ska fortsätta i den här rollen, säger han.

Inga planer

Nu väntar en hel del vila för Blomqvist, som inte riktigt vet vad som kommer att hända efter det.

– Jag har inga andra planer på gång just nu. Jag tar det lite som det kommer. Tanken är att hämta kraft och energi, sen vet man aldrig vad som händer, säger han.

Blomqvist - mer än bara en tränare

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!