JC Banks kan bli Bajens nye anfallsstjärna.
JC Banks kan bli Bajens nye anfallsstjärna. - Foto: FAKISMIL YOUTUBE

Youtubestjärna - Bajens nye anfallare?

Hammarby har tittat närmare på en amerikansk collegestjärna som uppmärksammades på Youtube.


STOCKHOLM. Hört talas om JC Banks? Trodde väl inte det. 21-åringen är en stor stjärna i den amerikanska collegefotbollen. Anfallaren har mäktat med 25 mål på 37 matcher de senaste två åren.

Den snabbe Banks har fått ta emot flera utmärkelser för sina insatser på planen. Han har blivit utsedd till både ligans bäste spelare och anfallare, dessutom har han spelat i allstar-laget samt fått pris för årets mål.

Det är tack vare ett Youtube-klipp som flera svenska klubbar har fått upp ögonen på supertalangen.

Just nu befinner sig målkungen på provspel i Degerfors, men förra veckan var han och visade upp sig för Hammarby. ”Bajen” som hämtade Charlie Davies, numera stjärna i Sochaux, från collegefotbollen kan ha hittat en ny guldklimp.

”Vi får se vad som händer. Antingen blir JC Banks bara en av väldigt många små parenteser i Hammarbyhistorien. Likt en Alexandros Pappas, en Tomas Radzinevièius eller en Siboniso Gaxa…”, skriver Nyheter24:s Bajen-bloggare Gustaf Gelin.

21-åringen vill dock gärna hitta en klubb i Sverige för att sedan slå sig in i toppklubb i Europa.

- Jag tror att mina chanser är stora att få ett kontrakt med en svensk klubb. Hammarby ville titta mer på mig, och sedan får vi se hur det går här och i Trelleborg (där han också ska provspela). Jag hoppas att jag kan börja i Sverige och sedan gå vidare till de större ligorna. Självklart vill jag spela så högt upp som möjligt, säger JC till Karlskoga-kuriren.

Det här sammandraget är det som har väckt klubbarnas uppmärksamhet

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!