Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Örgryte kan tvingas bort från Gamla Ullevi

- 10/03/2011, 11:25 -
Gamla Ullevi.
1 av 2

Gamla Ullevi.

ADAM IHSE / SCANPIX

Frågan är hur lång tid det tar innan vi får se Örgryte på Gamla Ullevis mindre klädsamma gräsmatta igen?
2 av 2

Frågan är hur lång tid det tar innan vi får se Örgryte på Gamla Ullevis mindre klädsamma gräsmatta igen?

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Den anrika klubben kan tvingas flytta till Öis-gården och spela framför mobila läktare på grund av konkursen. Men samtidigt kan Nyheter24 avslöja att alla korten ännu inte spelats. Det pågår fortfarande diskussioner mellan ÖIS och Gamla Ullevi AB.

GÖTEBORG. Ingenting är som det ska i svensk fotbolls äldsta klubb. Örgryte har gått från spel i allsvenskan till tvångsdegradering från superettan inom loppet av bara några år. Och nu kommer nästa stora smäll.

Klubben tvingas bort från den nybyggda arnenan, Gamla Ullevi, och ska numer spela sina matcher på Öis-gården. Klubben kommer där ställa upp mobila läktare med kapacitet för drygt 2 000 personer, som vid enstaka fall kan utökas när så tillfället kräver det.

– Våra intentioner är inte att avsäga oss allt ansvar från Gamla Ullevi för all framtid. Vi vill vara kvar om vi klättrar i seriesystemet. Men just nu ligger vi i söderettan och de lagen vi möter där är inte lika publikdragande som om vi skulle ha legat i allsvenskan, säger fotbollssektionens ordförande Martin Larsson till Göteborgsposten.

Samtidigt bekräftar Jonas Georgsson, ansvarig för Gamla Ullevi, att det fortfarande diskuteras lösningar. Så sent som under onsdagsmorgonen satt Gamla Ullevi AB i möte tillsammans med den nytillsatta styrelsen i Örgryte.

– Det var egentligen bara ett informativt möte. Tidigare hade vi ett avtal med Örgryte Fotboll AB, men de finns inte längre så nu måste även vi omvärdera situationen, säger han till Nyheter24.

Är ni beredda att ge klubben något förbättrade avtal för att låta de stanna kvar på arenan?

– Nej, det är vi inte beredda att göra. Men det är klart att om de flyttar kommer det få ekonomiska konsekvenser för oss, medger Georgsson.

Örgryte föll i konkurs under februari månad. När sedan klubben inte lyckades sammanställa ett samarbete med Qviding FIF blev det klart att klubben tvångsflyttades ner i seriesystemet.

Här sjunger Jerry Williams nationalsången under invigningen av Gamla Ullevi: