Bajenfans kan fortfarande inte andas ut. Klubben läcker fortfarande men "det är på en hanterbar nivå" menar ordförande Kent Hertzell.
1 av 3
Bajenfans kan fortfarande inte andas ut. Klubben läcker fortfarande men "det är på en hanterbar nivå" menar ordförande Kent Hertzell. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Bajenfans.
2 av 3
Bajenfans. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Frågan är när Bajens supportrar återigen kan jubla över en förening som står stadigt på fötterna igen?
3 av 3
Frågan är när Bajens supportrar återigen kan jubla över en förening som står stadigt på fötterna igen? - Foto: Johan Engman / SCANPIX /

Bajen fortsätter läcka miljonbelopp

Hammarbys ordförande, Kent Hertzell, meddelade under årsmötet att Bajen fortfarande inte fått stopp på den ekonomiska läckan.


Turerna kring AEG

AEG valde att gå in i Hammarby 2011 och det har varit ett gäng skakiga år. Från SM-guld 2001 till superettan. Från stark ekonomisk förening till konkurshot i somras.

Vid slutet av 2010 gick AEG ut med att de skulle satsa än hårdare på Hammarby, men så sent som 10 februari berättade Hammarbys ordförande Kent Hertzell för Nyheter24 att pengarna ännu inte anlänt.

Nu bekräftas det alltså att det aldrig var en fråga om mer pengar utan att Hammarby skulle få ta tillvara på AEG:s talangfulla säljare.

STOCKHOLM. Hammarby höll så äntligen det efterlängtade årsmötet där mängder med frågetecken skulle redas ut.

Efter ett fullständigt kaotiskt 2010 skulle nu medlemmarna få reda på hur styrelsen skulle styra skutan framåt, hur den närmaste framtiden såg ut och vad som skulle ske med AEG:s storartade satsning.

Det som står klart efter årsmötet är att den sittande styrelsen i föreningen blir kvar.

Nyheter24:s utsände, Gustav Gelin, rapporterade inifrån Åsö Gymnasium:

"Valberedningen sitter kvar! Inga kuppförsök." skrev han via mickrobloggen Twitter.

Det som framgick i övrigt är att Bajen fortsätter att läcka pengar, men att de katastrofala siffrorna ska ha stramats åt. Klubben går dock back med drygt 2,5 miljoner kronor, vilket fortfarande är hissnande summor för en klubb i superettan.

– Vi har fortfarande ett negativt resultat men det är på en hanterbar nivå, säger Hammarbys ordförande Kent Hertzell.

Frågan som återstår är hur samarbetet mellan Bajen och AEG nu kommer se ut.

Nyheter24 kunde tidigare berätta hur de första indikationerna innebär att det amerikanskägda AEG kommer inte slussa in några miljonbelopp i södermalmsföreningen.

Utan att det i stället handlar om att företaget tillgodoser Hammarby med dess bästa talanger inom sponsring och försäljning.

Det är nu länge sen man fick se Bajenfansen fira:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!