Fredag 14 Maj
Stockholm

Bajens bakslag - ska inte lira på Stockholmsarenan

Förhandlingarna med AEG/SGA har strandat och nu siktar Hammarby på den nya nationalarenan Swedbank Arena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Swedbank Arena:

Det första spadtaget togs den sjunde december 2009 och arenan räknas vara klar under 2012. Kostnaden för den nya nationalarenan förväntas bli cirka 1,9 miljarder kronor.

Det är fortfarande oklart vilka lag som kommer att lira där. Men nu ser det ut som att Bajen kommer vara ett av lagen. Det kan även bli AIK:s nya hemmaborg.

STOCKHOLM. Det såg ut som att Hammarby skulle börja spela på Stockholmsarenan - men så kommer det inte att bli.

Enligt Nyheter24:s Hammarby-bloggare Gustav Gelin har förhandlingarna med AEG/SGA, som ska sköta driften av nya arenan, strandat och därför har Bajen lämnat planerna att spela där.

Nu har Stockholmsklubben inlett samtal om att få spela på Swedbank Arena i Solna som ska vara färdigbyggd under nästa år.

Den största orsaken till att Hammarby väljer den nya nationalarenan ska vara att de kan tjäna mer cash.

"Anledningen till den befarade flytten uppges vara att möjligheterna för att tjäna pengar är större på Swedbank eftersom hyresnivåerna är förmånligare och framförallt att man kan få en större procent på kringförsäljningen", skriver Gelin på sin blogg.

Nu tycker han att det ser mörkt ut för Bajen.

"Det har pratats om nystart och harmoni så mycket under de senaste månaderna att jag faktiskt började tro på det på allvar. Nu känns det bara som jag vill ge upp allt".

Bostadsrättspriserna väntas nu öka snabbt i Solna när välbeställda Bajensupportrar slåss om de bästa lägenheterna i "nya Bajenland"

Kommentera
Kopiera länk
Dela