Över tre tusen bajenfans beräknas inta Södertälje under måndagskvällen.
1 av 3
Över tre tusen bajenfans beräknas inta Södertälje under måndagskvällen. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Assyriska har stor revansch att utkräva efter att Bajen plockade samtliga sex poäng under fjolårets två matcher mellan klubbarna.
2 av 3
Assyriska har stor revansch att utkräva efter att Bajen plockade samtliga sex poäng under fjolårets två matcher mellan klubbarna. - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
Maic Sema tackar Bajenfans efter segern på Söderstadion under säsongen 2010.
3 av 3
Maic Sema tackar Bajenfans efter segern på Söderstadion under säsongen 2010. - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

Enorm publikfest att vänta i Södertälje

Två klubbar med aspiration på spel i allsvenskan drabbar under måndagskvällen samman i Södertälje. Assyriska gästas av Hammarby och Nyheter24 kan nu avslöja att det råder enorm fotbollsfeber även i superettan.


Assyriska kaxiga budskap

Att Assyriska har allt att vinna i hemmapremiären blir än mer klart när man får syn på det något kaxiga citatet man kan finna på klubbens hemsida. Med hård blick stirrar Stefan Batan mot läsaren och där under kan man läsa följande:

"De har Paulinho, Runström och någon till. Det är inga spelare som Stefan Batan känner tilll. De enda han vet är att ingen bajare ska förbi."

SÖDERTÄLJE. Vid 19-tiden under måndagskvällen drar säsongen igång för två av de största klubbarna i superettan. Assyriska FF gästas av Hammarby IF i vad som väntas bli en enorm folkfest.

- Vi har redan sålt över 5 000 biljetter bara på förköp vilket är extremt mycket mer än vad vi vanligtvis brukar göra, säger Assyriskas klubbchef, Aydin Aho, till Nyheter24.

- Det är upplagt för en enorm fotbollsfest och nu är det bara att hoppas att vädergudarna bjuder på de utlovade 15 graderna. Det finns endast 1 700 biljetter kvar att köpa, så mycket talar för att det blir slutsålt.

Men det finns fortfarande ett rätt stort orosmoln på den redan gråmulna himlen. Bajens fans har fått tillgång till över 3 000 plåtar. Dock har inte alla valt att köpa biljetter på de avsedda läktarna för Stockholmslaget.

- Det kan vara ett drygt hundratal som kommer sitta på den västra sittplatsläktaren, bekräftar Aho.

Och det är på just den läktaren som Assyriskas supportrar huserar.

Däremot finns det ingen som helst hotbild kring matchen. Drabbningarna klubbarna emellan har aldrig urartat och trots tuffa matcher har supportrarna aldrig drabbat samman i några större handgemäng. Men det existerar ändå en dialog mellan de inblandade parterna för att säkerhetsställa besökarnas trygghet.

- Vi har jobbat i nära kontakt med både polismyndigheten och Hammarby. Dessutom har vi tagit de viktiga åtgärderna för att garantera publikens säkerhet. Men jag är samtidigt inte ett dugg orolig. Det här kommer att bli en stor folkfest, avslutar Assyriskas klubbchef för Nyheter24.

Sammanlagt väntas uppemot 6 000 åskådare till Södertäljes Fotbollsarena, varav hälften kommer att ha tagit pendeltåget från Södra Station. Det är med andra ord bäddat för en härlig inledning på den nya säsongen för de två klubbarna.

Så här väljer Bajenfans att peppa upp sig själva inför matchen:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.