Bajenmarschen när det begav sig 1998.
Bajenmarschen när det begav sig 1998. - Foto: Tobias Röstlund/AP/SCANPIX

Polisen: "Bajenmarschen blir alltid en lugn tillställning"

Hammarbyfansen ska hedra sitt lag med den traditionsenliga Bajenmarschen. Från Medborgplatsen på Söder till Gullmarsplan vid Globen går i dag den klassiska vandringen.– Det kommer att gå lugnt till som vanligt, konstaterar polisen innan marschen.


Hammarbybloggen:

För den bästa uppladdningen inför kvällens vårmarsch rekommenderas Gustav Gelins väl insatta och läsvärda blogg - "En Plåtis från Bagis".

STOCKHOLM. Att Stockholm drabbats av fotbollsfeber råder det ingen större tvekan om. Publikfesten som blev det stora startskottet för den allsvenska säsongen har det redan skrivits spaltmeter om.

Nu är nästa stora, sköna, feta, fest på väg till Stockholms gator.

Under måndagskvällen spelar Hammarby sin första match på Söderstadions gräsmatta. Och enligt traditionen, kommer även denna måndagskväll att inledas med en gigantisk vandring från Medborgarplatsen till Gullsmarsplan.

Polisen tror på lugn och ro

Även om mängder med medier rapporterade om ett par oroligheter i anslutning till derbymatchen har Nyheter24 påvisat att den tuffa bevakningen som hör de stora fotbollsmatcher till, har visat sig vara billigare än tidigare befarat.

De huliganer som till och från förstör de svenska fotbollsfesterna kommer förhoppningsvis lysa med sin frånvaro. I kväll är Söderstadion slutsålt och det är helt enkelt bäddat för fest.

10 000 fans

Bajenfans har som förhoppning att nästan 10 000 supportrar kommer marschera upp för Götgatan. Polisen uppskattar att vandringen kommer att ta drygt 30-45 minuter och att det hela kommer gå "som vanligt väldigt lugnt till".

– Det är den traditionsbild vi har av läget kring denna marsch, säger Kjell Lindgren, presstalesman på Stockholmspolisen, till Nyheter24.

– Vi har gjort en bedömning av situationen och tillsatt en styrka som kommer att hålla uppsikt. Men tidigare har det nästan aldrig varit några problem i anslutning med vandringen, fortsätter han.

"Just i dag kommer våren till Sverige. Just i dag mår jag bra." konstaterar slutligen Bajenprofilen och tillika Nyheter24:s Hammarbyexpert, Gustav Gelin, bara timmar innan match.

Nu är det bara hoppas att lugnt som råder kring Stockholmsmatcherna fortsätter även under måndagskvällen:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

1 timme sedan
Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.