Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bäst och sämst i Superettan

1 av 3

Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

2 av 3

Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

3 av 3

Foto: Björn Lindgren/Scanpix

Sport | 19/05/2011 14:48

Säsongen har bara börjat och det finns stora möjligheter för både förbättring och försämring för alla lag. Vi tar oss ändå friheten att hissa och dissa. Här kommer det bästa och sämsta så här långt.

Flopp: Landskrona har en uttalad ambition att gå upp till Allsvenskan, och när truppen förstärktes med rutinerade Marcus Lantz ökade förväntningarna ytterligare. Hittills har det dock inte alls stämt för skåningarna. Henrik Larsson sägs dock sitta säker på tränarposten.

– Det handlar inte om det just nu och det är inte aktuellt att sparka någon tränare, det löser inga problem, säger Mats Aronsson till Helsingborgs Dagblad.
 

Bäst: Med fyra segrar och en oavgjord har Rikard Norlings Assyriska visat att laget vill följa efter lokalkonkurrenterna Syrianska upp i allsvenskan.
 

Bästa spelaren: Pär Cederqvist tillhör den exklusiva kategori spelare som verkar vara för bra för Superettan men för dålig för Allsvenskan. Hittills den här säsongen har det blivit fyra mål och tre målgivande passningar.
 

Otåligast: Brage, som valde att sparka tränaren Pelle Johansson efter bara fyra matcher.

 

Publik: Hammarby traditionsenliga march till premiärmatchen verkade inte ha hämmats av harvandet i den näst högsta divisionen. Klippet nedan från Götgatan visar på en passion och uppsluppen uppslutning som de flesta allsvenska supporterskaror bara kan drömma om.