Stockholm

Bajen har inte vunnit två raka på över ett år

Maic Sema satte 1-0 mot Degerfors ifjol. Ska han sänka dem ikväll?
1 av 3
Maic Sema satte 1-0 mot Degerfors ifjol. Ska han sänka dem ikväll?. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Så här glad blev Paulinho Guára efter att ha avgjort matchen mot Brage i slutet av april.
2 av 3
Så här glad blev Paulinho Guára efter att ha avgjort matchen mot Brage i slutet av april. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Över 8000 biljetter är sålda till fredagens match.
3 av 3
Över 8000 biljetter är sålda till fredagens match. Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Senaste gången Hammarby vann två raka matcher var i juni i fjol.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Spelaren Bajen bör se upp med

Degerfors mittfältare Christophe Lallet är lagets enskilt viktigaste och bästa spelare. 25-åringen representerade Brommapojkarna och just Hammarby på ungdomsnivå och har varit tongivande i Degefors sedan han kom 2008.

På de inledande åtta matcherna har han svarat för fyra mål och tre assists för sitt lag.

STOCKHOLM. Under en junivecka förra året vann Hammarby först mot Syrianska på bortaplan och sedan mot Landskrona hemma på Söderstadion.

Sedan dess, alltså under snart ett år, har laget inte vunnit två matcher i rad. På fredagskvällen möter Bajen värmländska Degerfors på hemmaplan och har en rejäl chans att bryta den mindre smickrande sviten.

Som om det inte vore nog med motivation har laget faktiskt chans att ta sig upp på allsvensk kvalplats vid seger. Det har dock även Degerfors så det är viktiga poäng som står på spel.

 

"Magic" Sema fixar segern?

Om det är någon som ska fixa andra raka segern till Bajen så är det skyttekungen Maic "Magic" Sema. Han gjorde båda målen i 2-0-segern mot Åtvidaberg i måndags och får ta ett stort ansvar framåt när Sebastian Castro-Tello saknas och Björn Runström är osäker på spel efter att ha stått över ÅFF-matchen.

Utgången i matchen mot Degerfors blir en fingervisning på om Hammarby ska vara ett givet topplag denna säsong eller tvingas stanna kvar i Superettan.

Nyheter24:s Bajenbloggare Gustav Gelin tror att det kan bli tufft för hans Hammarby att ta andra raka segern för första gången sedan juni ifjol.

– Degerfors känns som lite av en mardrömsmotståndare.  Ett riktigt bra fotbollslag som spelar tufft och som har en lysande yttermittfältare i gamle Bajenbekantingen Christoph Lallet, skriver han.

Där går det även att läsa om hans matchdagsångest och att en Bajenseger skulle rädda helgen. Här hittar du bloggen "En Plåtis från Bagis".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.