Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV4 besvarar den massiva kritiken

TV4 väljer att bemöta kritiken från upprörda supportrar.
1 av 1

TV4 väljer att bemöta kritiken från upprörda supportrar.

Fredrik Sandberg

Sport | 05/07/2011 16:19

TV4:s fotbollschef försvarar kanalens beslut att flytta på Åtvidaberg mot Hammarby.

STOCKHOLM. Under tisdagseftermiddagen stod det klart att TV4 flyttar om en hel del i de närmaste omgångarna av superettan. Bland annat drabbades Bajen Fans förhandsplanerade bortaresa till Åtvidaberg, där supportergruppen räknade med uppemot 2 000 medresenärer.

Ett beslut som fick twitter att storma över. Och nu väljer TV4 att besvara och upplysa om hur det står det till.

– TV4 har beslutat att fortsättningsvis ha fasta dagar på de superettan matcher vi vill sända. Nu kommer vi sända de bästa matcherna på fredagar och måndagar och just den 22:a omgången anser vi att Åtvidaberg mot Hammarby är den mest intressanta matchen, säger Emir Osmanbegovic, TV4:s fotbollschef till Nyheter24.

Det avtal som TV4 kommit överens om med föreningen Svensk Elitfotboll säger att kanalen kan flytta på matcher fram till åtta veckor innan matchstart.

– Sedan kan det finnas externa faktorer som gör att vi inte kan flytta på matchdatum. Exempelvis kan polisen säga att en högriskmatch inte får spelas på en fredag, eller att arenorna är uthyrda.

Efter att det stod klart att ni flyttar på Åtvidaberg mot Hammarby blev Bajenfansen rätt upprörda, är det något ni tar i beaktning?

– Det har jag full respekt för, jag är själv en fotbollssupporter och vet hur det känns med bland annat den spanska ligan där de faststället speldag en vecka i förväg.

Faktum är att klubbarna är helt medvetna om det rådande klimatet. Det är i samråd med Sef som superettans samtliga föreningar kommit överens kring denna fråga, men kontakten med klubbarna och TV4 sker via Sef - kanalen kommunicerar inte direkt med föreningarna.

– Men fansen ska veta att åtta veckor innan match är det helt klart att boka biljetter, då kan vi inte längre flytta på matcherna.