Får Bajen jubla igen?
1 av 3
Får Bajen jubla igen? - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Andreas Dahl är osäker på spel.
2 av 3
Andreas Dahl är osäker på spel. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Sinan Ayranci missade flera bra lägen mot Landskrona senast. Bättre utdelning på Söderstadion ikväll?
3 av 3
Sinan Ayranci missade flera bra lägen mot Landskrona senast. Bättre utdelning på Söderstadion ikväll? - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Nu är sista chansen här, Bajen

Med nio poäng upp till en allsvensk plats är det bara seger som gäller för Hammarby på måndagen.


Bajens återstående spelschema

Om det blir förlust mot Ljungskile krävs ett mirakel, om än i den mindre storleken, för att det ska bli allsvenskan 2012. Dessa matcher återstår efter kvällens drabbning.

15/8 Brage (b)

22/8 Qviding (h)

29/8 Åtvidaberg (b)

4/9 Degerfors (b)

12/9 Gif Sundsvall (h)

18/9 Brommapojkarna (h)

26/9 Västerås (b)

3/10 Falkenberg (h)

9/10 Värnamo (b)

17/10 Jönköpings Södra (h)

22/10 Ängelholm (b)

STOCKHOLM. Det börjar bli bråda tider på Södermalm. Hammarby har en riktig måstematch på måndagskvällen mot Ljungskile. Det är sista chansen för Bajen att knipa åt sig en plats på tåget till allsvenskan 2012.

Med tolv omgångar kvar ligger laget på nionde plats i superettan, nio poäng från uppflyttningsplats. Poängtapp skulle vara ett stort bakslag för Bajen, som då fortfarande har sex lag mellan sig och uppflyttningsplats.

Stjärnförvärven går mållösa

Inför säsongen storsatsade Hammarby med offensiva värvningar som Björn Runström, Paulinho Guára och Sinan Ayranci för att gå upp i allsvenskan. Men varken dem eller någon annan har gjort mål för Bajen på lagets tre senaste matcher.

Senast blev det storstryk med 0-3 borta mot bottenlaget Landskrona efter mängder av missade chanser.

Skadedrabbat Bajen

Hammarby är skadedrabbat och saknar mittfältsstjärnan Andreas Dahl liksom Simon Helg, Patrik Gerrbrand, José Monteiro och det liberianska nyförvärvet Isaac Pupo.

En spelare som Bajen måste se upp med är Ljungskiles anfallare Johan Patriksson, som ligger tvåa i lagets interna skytteliga och leder passningsligan. I 5-1-segern mot Värnamo spelade han fram till två av målen.

Trots poängbehovet kan det bli svårt för Bajen att ta tre poäng på måndagen. De två senaste mötena mellan lagen på Söderstadion har slutat oavgjort.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.