Mittfältaren Sebastian Bojassen var en av få Hammarbyspelare som tog sig tid att prata med de upprörda fansen.
1 av 3
Mittfältaren Sebastian Bojassen var en av få Hammarbyspelare som tog sig tid att prata med de upprörda fansen. - Foto: Bildbyrån
Tränaren Roger Franzén siktar nu på att hålla Bajen kvar i superettan.
2 av 3
Tränaren Roger Franzén siktar nu på att hålla Bajen kvar i superettan. - Foto: Bildbyrån
Flera Hammarbysupportrar krävde svar från spelare och tränare efter förlusten mot Ljungskile.
3 av 3
Flera Hammarbysupportrar krävde svar från spelare och tränare efter förlusten mot Ljungskile. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Därför tog han snacket med fansen

Hammarbyfansen rasade efter förlusten mot Ljungskile och krävde svar. En av få som tog sig tid att prata var Sebastian Bojassen.


Bad om ursäkt

Hammarby lade ut en ursäkt på sin officiella hemsida som bland annat blivit kritiserad för att misskreditera Ljungskile. Texten verkar inte ha varit ett initiativ från spelarna och de andra kring laget.

– Jag har inte sett den, men vi fick höra om det. Men det är inte så att Ljungskile är dåliga - vi ska ändå vinna mot dem på vår borg, säger Sebastian Bojassen.

STOCKHOLM. 1-3 hemma på Söderstadion mot bottenlaget Ljungskile blev för mycket för vissa av Hammarbys supportrar som visade sitt missnöje och krävde förklaringar av spelare och tränare.

En av få spelare som verkligen tog sig tid att prata med dem var mittfältaren Sebastian Bojassen. Nu förklarar han varför.

– De har all rätt att vara upprörda och de ville bara ventilera vad de kände. För mig var det en självklarhet att ta snacket, säger 24-åringen till Nyheter24.

"Har kämpat för att få komma till Söderstadion"

Utanför Söderstadion, med både staket och poliser mellan sig och fansen, förklarade han sina känslor för klubben.

– I tio år har jag varit i den här klubben. Jag har kämpat för att få komma till Söderstadion. Varje gång jag kommer hit gör jag mitt bästa, sa Bojassen.

Flera gånger avbröts han av burop och mindre väl valda ord såsom "skitsnack".

– Det är klart att deras känslor svallar över lite. Det är förståeligt att de är frustrerade, det är jag också. Men det var många som skrek att jag skulle få prata med punkt, och det var aldrig obehagligt eller så, säger Bojassen dagen efter händelsen.

Tänker bara uppåt

Förlusten mot Ljungskile innebär att Hammarby nu bara ligger två poäng från en kvalplats ned till division 1. Men trots att tränaren Roger Franzén ändrat målsättning från uppflyttning till att undvika nedflyttning vägrar Sebastian Bojassen blicka nedåt i tabellen.

– Målet är att vinna resten, sen får vi se hur långt det räcker. Vi ska bara tänka uppåt, avslutar han till Nyheter24.

Se Bojassen och tränaren Roger Franzén möta supportrarna:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!