Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaos-Bajen sparkar Roger Franzén

- 18/08/2011, 12:55 -
Roger Franzén får sparken från Hammarby.

Roger Franzén får sparken från Hammarby.

MARCUS ERICSSON/SCANPIX

Krisklubben Hammarby väljer att sparka tränaren Roger Franzén till förmån för assisterande tränaren Roger Sandberg.

STOCKHOLM. Hammarby och Roger Franzén går skilda vägar. Det blev klart under torsdagen vid lunchtid.

Franzén, som hämtades från Bajens juniorlag HTFF, får, efter att inte ha lyckats leda Södermalmslaget till en enda seger sedan början av juli, alltså lämna skutan.

- Vi har tillsammans gjort en analys av situationen och kommit fram till att den här åtgärden var nödvändig, säger sportchefen Gustaf Grauers i ett pressmeddelande.

Enligt Hammarbys hemsida fick Franzén uppdraget att föra Bajen till en topp-tre-placering av årets upplaga av superettan. Vid skrivande stund ligger laget fast förankrat i mittenträsket, långt från drömmarna om allsvenskt spel till nästa år.

Stockholmsklubben har haft olidligt svårt med bortaspelet och har endast tagit tre poäng på de senaste fem matcherna.

– Vi väljer att ställa Roger Franzén åt sidan, även om han på intet sätt är ensam ansvarig för de uteblivna resultaten, säger Gustaf Grauers.

Ny huvudansvarig blir Roger Sandberg som tidigare var assisterande tränare. Han kliver in i sin nya roll omgående. I och med Franzéns avsked har Hammarby nu gjort sig av med fem huvudtränare inom loppet av fem år.