Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veteranen sköt "Åtvid" mot allsvenskan

Kristian Bergström  blev stor matchhjälte med sina två mål i toppmötet mot Ljungskile.

Kristian Bergström blev stor matchhjälte med sina två mål i toppmötet mot Ljungskile.

BILDBYRÅN

Sport | 03/09/2011 19:57

Kristian Bergström blev stor matchhjälte för Åtvidaberg när klubben besegrade Ljungskile i toppmötet.

LJUNGSKILE. Åtvidabergs visit i superettan ser ut att bli en kortvarig sådan. Efter en ny imponerande bortavinst tog klubben ytterligare ett gigantiskt kliv mot allsvenskt avancemang.

Och de kan tacka veteranen Kristian Bergström för trepoängaren. 37-åringen blev nämligen tvåmålsskytt i 1-2-vinsten mot Ljungskile.

Rivstart för ÅFF

Redan efter 17 minuter drog Bergström till med högerdojan - som är hans sämsta fot - och bollen tog en lurig båge när den letade sig in nättaket bakom en ställd Nick Noble i LSK-målet.

– Mitt bästa högerskott, konstaterade mittfältaren.

Ledningen dubblades bara sekunder innan halvtidsvilan. Haris Radetinac svarade för en vacker soloräd när han väggade sig igenom ett passivt Ljungskile-försvar och avlossade ett giftigt skott som Noble med nöd och näppe kunde styra undan. Men inte bättre än att bollen hamnade rakt i gapet på Bergström som hur enkelt som helst rullade in sitt andra för dagen.

Nervöst ÅFF höll undan - till slut

Men Ljungskile skulle sälja sig dyrt hemma på Markbygg Arena. Reduceringen kom i den 60:e minuten efter en fin hörnvariant som Joakim Runnemo förvaltade på bästa sätt. Anfallaren fick bollen serverad längs marken och tvekade inte en sekund när han tog i för fulla muggar. Bollen styrdes via en ÅFF-försvarare, in i mål bakom en chanslös Henrik Gustavsson.

Slutkvarten präglades av en massiv anstormning från Ljungskile som kröp närmare och närmare en kvittering. Kvitteringen uteblev dock tack vare ett uppoffrande försvarsspel från de blåklädda, som i och med vinsten kliver upp i ensam serieledning i en haltande tabell.