Kristian Bergström  blev stor matchhjälte med sina två mål i toppmötet mot Ljungskile.
Kristian Bergström blev stor matchhjälte med sina två mål i toppmötet mot Ljungskile. - Foto: BILDBYRÅN

Veteranen sköt "Åtvid" mot allsvenskan

Kristian Bergström blev stor matchhjälte för Åtvidaberg när klubben besegrade Ljungskile i toppmötet.


Läget i toppen

1. Åtvidaberg 45 p (23)

2. Ängelholm 45 p (22)

---

3. Sundsvall 39 p (22)

---

4. Ljungskile 33 p (23)

( )=Spelade matcher

LJUNGSKILE. Åtvidabergs visit i superettan ser ut att bli en kortvarig sådan. Efter en ny imponerande bortavinst tog klubben ytterligare ett gigantiskt kliv mot allsvenskt avancemang.

Och de kan tacka veteranen Kristian Bergström för trepoängaren. 37-åringen blev nämligen tvåmålsskytt i 1-2-vinsten mot Ljungskile.

Rivstart för ÅFF

Redan efter 17 minuter drog Bergström till med högerdojan - som är hans sämsta fot - och bollen tog en lurig båge när den letade sig in nättaket bakom en ställd Nick Noble i LSK-målet.

– Mitt bästa högerskott, konstaterade mittfältaren.

Ledningen dubblades bara sekunder innan halvtidsvilan. Haris Radetinac svarade för en vacker soloräd när han väggade sig igenom ett passivt Ljungskile-försvar och avlossade ett giftigt skott som Noble med nöd och näppe kunde styra undan. Men inte bättre än att bollen hamnade rakt i gapet på Bergström som hur enkelt som helst rullade in sitt andra för dagen.

Nervöst ÅFF höll undan - till slut

Men Ljungskile skulle sälja sig dyrt hemma på Markbygg Arena. Reduceringen kom i den 60:e minuten efter en fin hörnvariant som Joakim Runnemo förvaltade på bästa sätt. Anfallaren fick bollen serverad längs marken och tvekade inte en sekund när han tog i för fulla muggar. Bollen styrdes via en ÅFF-försvarare, in i mål bakom en chanslös Henrik Gustavsson.

Slutkvarten präglades av en massiv anstormning från Ljungskile som kröp närmare och närmare en kvittering. Kvitteringen uteblev dock tack vare ett uppoffrande försvarsspel från de blåklädda, som i och med vinsten kliver upp i ensam serieledning i en haltande tabell.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Arsenals Lina Hurtig missar resten av säsongen

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.