1 av 2
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Maic Sema i kamp med en Ängelholmsspelare.
2 av 2
Maic Sema i kamp med en Ängelholmsspelare. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Bajen om ÄFF:s konkurshot: "Det är ingen fribiljett"

Den enes död är den andres bröd, brukar det heta. Ängelholm kan nu vara på väg mot konkurs, vilket skulle innebära att Bajen blir kvar i superettan.


Här är Bajens potientiella motståndare

Bajen kan som bekant åka på ett kluster av tuffa motståndare i kvalspelet till superettan. Den främste och kanske jobbigaste laget att möta, är självfallet lokalkonkurrenten tillika AIK:s farmarklubb Väsby United.

Här är en genomgång av övriga motståndare.

Mardrömsmotståndaren

Med en match mer spelad leder Borlänge-laget Dalkurd Division 1 norra. Låter namnet obekant? Du behöver inte skämmas - laget startades 2004 och vann serien varje år fram tills att klubben nådde division 1. Vi tar det igen - från division 7 till division 1 på s-e-x år.

Formtoppade Sylvia

Sylvia hade en tuff start i division 1 södra. På sju matcher vann de noll matcher, spelade sex oavgjorda och förlorade en match. Men sen hände något - Norrköpingslaget har fjorton raka segrar och förlorar man kampen om direktuppflytning och får möta Hammarby i kval kan man inte skylla på formen i alla fall.

Överraskningen - Varberg Bois

Sylvias konkurrenter i division 1 är en överraskning. Varberg var inte ett tippat topplag, förra säsongen spelade de i division 2.  Men de hänger kvar i toppen - och blir det inte direkt uppflyttning - så blir det antagligen kvalspel. Bois satsar och värvade den eviga talangen Eldin Karisik - men han blev knäskadad i första matchen och blir borta ett tag. Bois får anses vara högsta vinsten för Hammarby i ett eventuellt kval.

ÄNGELHOLM. Ängelholms FF tog under måndagskvällen över ledningen i superettan efter en meriterande vinst hemma mot Åtvidaberg. Men trots att laget kan gå upp i allsvenskan och därmed inkassera mångmiljonbelopp går klubben på ekonomiska kryckor. Ängelholms FF kan gå i konkurs.

– Det är bara en tidsfråga innan vi går omkull, därför måste vi sätta ner foten och göra någonting, säger klubbens ordförande Mats Karlsson till Helsingborgs Dagblad.

Konsekvensen kan bli att Ängelholm tvångsdegraderas till botten av seriesystemet. Något som kan innebära att Hammarby hamnar på säker mark.

– Men vi vill absolut inte se detta som en fribiljett, om nu Ängelholm skulle gå i konkurs, säger Hammarbys pressansvarige Love Gustafsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Man vill inte se någon hamna i den här typen av situation och vi vill klara oss kvar på eget bevåg. Nu får vi hoppas att ÄFF hittar en lösning.

Lösningar finns

ÄFF och kommunen granskar om det finns möjligheter till bistånd. En av vägarna fram är att föreslå en liknande lösning som Helsingborgs IF fick ta del av via Helsingborgs kommun. Nämligen att klubben lånar pengar på mer eller mindre obestämd tid. En lösning som nu gett HIF chansen på ett SM-guld.

Mats Karlsson är imponerad av hur politikerna varit snabba på bollen.

– De tog tag i det direkt, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!