Lördag 31 Jul
Stockholm

I kväll kan Åkeby vara tillbaka som en vinnare

1 av 2
2 av 2

Sören Åkeby om det hägrande allsvenska avancemanget, vad han gör klockan halv tio i kväll - och ryktena om honom som Hammarbys nästa tränare. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tabelltoppen

1. GIF Sundsvall 28, 60-26, 55

2. Åtvidaberg 28, 57-30, 54

---

3. Ängelholm 29, 47-39, 53

Återstående matcher

I kväll: GIF Sundsvall - Åtvidaberg.

22/10: Åtvidaberg - Öster, Jönköping - Gif Sundsvall, Ängelholm - Hammarby.

GIF Sundsvall tar sig vidare på målskillnad om de tar en poäng i kväll - de har ointagliga 26 måls övertag på skåningarna.

SUNDSVALL. På Norrporten Arena kommer superettan avgöras inför fullsatta läktare - med en ren seriefinal mot Åtvidaberg. Tränare Sören Åkeby njuter av situationen.

- Vi är bra på hemmaplan, har ett jättebra självförtroende och går upp i allsvenskan om vi tar en poäng - det är svårt att komma ifrån de tankarna, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

- Fantastiskt roligt för spelarna att få den här chansen att avgöra inför storpubliken och visa att vi hör hemma i allsvenskan.

Sundsvall hör enligt Åkeby "hemma i den absoluta toppen" och tittar man på statistiken är det svårt att inte hålla med. Norrlänningarna har gjort flest och släppt in minst mål.

- Vi ligger där vi ligger på grund av vårt passningsspel, vår löpvillighet och vårt offensiva, aggresiva försvarsspel, förklarar Åkeby.

Ni har ett väldigt talangfullt lag, hur ska ni behålla alla spelare till nästa säsong?

- Det är ingenting vi håller på att grubbla på nu. Nu är det de matcherna som är kvar som gäller. Sen får vi sätta oss ner med de spelare det gäller efter säsongen. Samtidigt är det klart att det är ett ständigt pågående arbete i det tysta med att knyta upp spelarna.

Öppnar upp för Hammarby

Stockholmaren har tidigare tagits upp i Nyheter24 av Bajen Fans vice ordföranden Gustav Gelin som ett tränaralternativ till nästa säsong. Och trots att Hammarby slåss för överlevnad och GIF:arna antagligen spelar i allsvenskan nästa säsong vill inte Åkeby stänga några dörrar.

- Jag har min bakgrund i Bajen, så det är klart att det alltid kommer locka. Men första ska jag genomföra den här säsongen, det är det som gäller - sen får vi se vad som händer efter säsongen.

Vad gör du klockan halv tio i kväll?

- Då öppnar jag en pilsner.

GIF Sundsvall möter Åtvidaberg klockan 19.15, matchen visas i TV4 sport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela