Åsa Sånemyr, lämnade Bajen i fjol och har sedan dess känt en genuin ångest inför klubbens sakta förfall.
1 av 3
Åsa Sånemyr, lämnade Bajen i fjol och har sedan dess känt en genuin ångest inför klubbens sakta förfall. - Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX
Under måndagskvällen spelar Bajen ytterligare en i raden av alla måstematcher. Den här gången på Söderstadion mot kvalkonkurrenten Jönköping Södra.
2 av 3
Under måndagskvällen spelar Bajen ytterligare en i raden av alla måstematcher. Den här gången på Söderstadion mot kvalkonkurrenten Jönköping Södra. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Andreas Dahl vrider sig i smärtor och bilden har blivit en slags ögonblicksbild för att sammanfatta Hammarbys säsong 2011.
3 av 3
Andreas Dahl vrider sig i smärtor och bilden har blivit en slags ögonblicksbild för att sammanfatta Hammarbys säsong 2011. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Förra Bajenchefen: "Självklart ångestladdat att se vad som hänt"

Inför kvällens måstematch mot Jönköping Södra berättar den förra vd:n om tiden efter uppdraget i Bajen.


Därför lämnade hon Bajen

Åsa Sånemyr tog över som vd för Hammarby AB den 1 april 2010, men lämnade sitt uppdrag bara fem månader senare.

– Bolagsstyrelsen underminerar mitt arbete hela tiden, sa hon då.

Sånemyr menade vidare att det fanns element i Bajens styrelse som läckte alldeles för mycket uppgifter till pressen. Dessutom kände hon att medlemmarna i styrelsen inte uppfyllde sitt uppdrag till fullo:

– Under fem månader jag arbetat har inte bolagsstyrelsen kommit med en enda strategi eller en enda målsättning.

STOCKHOLM. Hammarby har radat upp så kallade måstematcher säsongen igenom. Laget har trampat i klaveret, skjutit sig själv i foten och står nu inför en dag i klubbens historia som ingen vill uppleva. Än mindre den förra vd:n som tvingades bort från klubben när turbulenssen var som värst, samma vd som såg framtiden i vitögat för drygt ett år sedan.

– Jag vill egentligen bara uttala mig som supporter, men självklart har det varit ångestladdat att se vad som hänt med Bajen sen jag lämnade, berättar en dämpad Åsa Sånemyr för Nyheter24 och fortsätter:

– Jag kommer att sitta på Söderstadion ikväll och heja fram Hammarby precis som alla andra i föreningen.

Sånemyr lämnade sitt uppdrag efter den utdragna historien kring Linus Hallenius kontroversiella övergång under fjolårets sommarmånader. Hon lämnade Bajen trots ett gediget stöd från de flesta inom Bajen Fans, och därför lider hon extra mycket med de som kämpar fram laget på den nordliga läktaren:

– Det gör dessutom mer ont att se vad som händer med tanke på att jag känner nästan alla i föreningen. Och att supportrarna kämpar som de gör utan att få något för mödan. Jag tror inte i mina vildaste fantasier att vi skulle befinna oss här.

Hammarby spelar under måndagskvällen mot Jönköping Södra i en klassisk måstematch. Avspark sker klockan 19.20 och matchen sänds i TV4 Sport.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.