Här sätter Björn Runström sitt 2-1-mål.
1 av 2
Här sätter Björn Runström sitt 2-1-mål. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Hammarby tog ett stort kliv mot säker mark.
2 av 2
Hammarby tog ett stort kliv mot säker mark. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Bajens bragd - krossade Jönköping i ödesmatchen

Nu väntar ett sista krig för Hammarby.


STOCKHOLM. Division 1 är fortfarande farligt nära. Men Hammarby tog ändå ett stort kliv mot säker mark efter en förkrossande 5-2-seger över Jönköpings Södra inför 10 000 åskådare på Söderstadion.

Nu väntar ett sista krig för Hammarby, som har allting i egna händer inför bortamötet mot topplaget Ängelholm i säsongens sista match. Tar de fler poäng än Jönköpings Södra, som har nu har lika många poäng som Bajen - och som drabbar samman mot GIF Sundsvall, slipper Hammarby kvalspel.

Dålig inledning

Det började dock katastrofalt för hemmalaget. Gästernas Tommy Thelin satte 1-0 redan efter sex minuter och det var nog många Bajare som fruktade det allra värsta just då.

Men med hjälp av den fantastiska stämningen från läktarhåll vaknade hemmalaget till liv och fick igång målskyttet ordentligt efter att Christer Gustafsson kvitterade efter knappa halvtimmen. Björn Runström fixade 2-1 minuterna senare och David Johansson satte Bajens tredje mål fem minuter innan pausvilan.

Hjärtat i halsgropen

Men när Simon Helg visades ut i den andra halvleken efter att gjort ned Andreas Tegström i straffområdet och när Branimir Hrgota iskallt satte 3-2 från elvameterspunkten, blev det match på riktigt igen.

Nervositeten spred sig snabbt bland fansen, som andades ut rejält när domaren blåste straff till Bajen med mindre än tio minuter kvar. Andreas Dahl utökade till 4-2 och på övertid fastställde målkungen Maic Sema slutresultatet till 5-2 - även det målet kom från elvameterspunkten.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

2 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.