1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Scanpix

Han kan avgöra superettan - AIK jagar jättetalangen

Branimir Hrgota siktar på att tvinga både Sundsvall och Hammarby till kvalspel.


Skytteligan inför sista omgången

1. Branimir Hrgota, Jönköping, 17 mål

2. Peter Samuelsson, Degerfors, 16

3. Magnus Eriksson, Åtvidaberg, 15

4. Fredrik Holster, Gif Sundsvall, 14

5. Victor Claesson, Värnamo, 13

5. Pontus Engblom, Gif Sundsvall, 13

JÖNKÖPING. Trots att hans Jönköping Södra slåss i botten av tabellen - och trots att Hrgota bara är 18 år - leder Branimir Hrgota skytteligan inför sista omgången av superettan.

- Allting har funkat i år, sen har jag fått förtroendet av både spelare och ledare och fått speltid även i de matcher när det har gått lite sämre, säger ynglingen till Nyheter24.

17 mål har det blivit för talangen som föddes 1993, nya mål mot Sundsvall och Hrgota vinner med största sannolikhet skyttligan - och Jönköping kanske undviker kvalet.

- Klart att det vore roligt att bli skyttekung, men samtidigt är det viktigast att vi vinner matchen.

Två livsviktiga matcher

Jönköping ligger inför den sista omgången på kvalplats, på samma poäng som Hammarby, dock har stockholmslaget bättre målskillnad. Gästande Sundsvall har minst lika mycket spela för - om de tar en poäng är de klara för allsvenskan, men om Gif:arna förlorar kan de bli passerade av Ängelholm.

- Förhoppningsvis kan vi göra en hel del människor ledsna, men hur matchbilden kommer se ut kan jag inte svara på. Det här är första gången jag spelar under sådana här förutsättningar.

I senaste mötet krossade norrlänningarna Jönköping med 3-0. Något som enligt Hrgota berodde på "taskig attityd". Nu hoppas anfallaren dra nytta av två faktorer: ett, norrlänningarnas nerver och två...

- Den långa bussresan, vi kände av den när vi spelade mot dem sist.

AIK ryktas vara intresserade av måltjuven som är stor, snabb och teknisk.

Vill du spela på en högre nivå nästa år?

- Vet inte.

Vilket är dina drömmars lag?

- Real Madrid.

Jönköping Södra - Sundsvall och Ängelholm - Hammarby börjar klockan 15.00 och visas i TV4. 

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är främste svenske poänggöraren

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

1 timme sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta rysk deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.