David Durmaz vill få stopp på Anderssons framfart.
1 av 2
David Durmaz vill få stopp på Anderssons framfart. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Sebastian Andersson är förväntansfull inför kvalrysaren mot Syrianska.
2 av 2
Sebastian Andersson är förväntansfull inför kvalrysaren mot Syrianska. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Jättetalangen har noll koll inför ödesmatchen

Jättetalangen har inte pluggat på, inför kvällens måstematch mot Syrianska.


ÄNGELHOLM. Sebastian Andersson har öst in mål och är en av skåningarna som ska skjuta Ängelholm till allsvenskan. Men det är bara ett hinder kvar: Syrianska, som ska göra allt för att sätta stopp på den 20-årige jättetalangen.

– Han har ju gjort en bra säsong. Jag har hört att han har gjort 12-13 mål och att han bara är 20 år gammal. Vi måste hålla ett extra öga på honom, säger Syrianskas David Durmaz till Nyheter24.

Försvararen fortsätter:

– Men Ängelholm har gjort det bra, det är inte bara Andersson som ligger bakom deras fina resa.

Samtidigt vet Andersson knappt någonting om torsdagskvällens motståndare.

– Jag har inte så bra koll på dem faktiskt. Jag vet inte hur de kommer att lira, men jag vet i alla fall hur vi ska spela. Vi spelar på hemmaplan och ska försöka hålla tätt bakåt, men det är också viktigt att vi gör mål, säger skyttekungen till Nyheter24.

"Nervöst? Nej"

Det är mycket som står på spel inför säsongens två sista matcher. Två matcher som mycket väl kan komma att bli skillnaden mellan fiasko och succé. Men nervöst? Det är det inte.

– Det ska bli kul att spela nu. Självklart kommer det att bli lite spänt, men främst kul. Det är inte nervöst än. Det kanske kommer i morgon? säger Andersson.

Durmaz håller med:

– Jag vet inte om "nervös" är det rätta ordet. Jag känner att det är någonting viktigt som står på tur och jag ser fram emot det. Jag har varit med om andra kvalspel tidigare och jag vet vad det innebär.

"Vi kommer att gå "all in"

Syrianskas säsong i allsvenskan blev inte riktigt som de hade tänkt sig. Nykomlingen knep endast 28 poäng och hamnade på en mindre smickrande kvalplats. Nu tvingas de kriga för att hålla sig kvar i allsvenskan.

– Det är ett viktigt steg inför söndagen. Vi kommer att gå "all in". Vi kommer att gå framåt väldigt mycket, men det gäller också att spela med huvudet, man måste spela smart, berättar Durmaz.

– Det är ett allsvenskt lag som ligger där de ligger av en orsak. Jag tror att det kommer bli en jämn och händelserik match, säger Andersson.

Jagas av flera klubbar

Den 20-årige anfallaren har gjort tolv mål den här säsongen och är ett hett villebråd för flera klubbar.

Hur håller du fokus?

– Det sköter väl sig självt. Det här är roligt matcher som ska spelas och det ingenting som måste tvingas fram. Det kommer liksom inte finnas någon risk att man inte kommer kunna fokusera sig för att det ryktas om saker och ting.

Hur skönt vore det om det blev du som sköt Ängelholm till allsvenskan?

– Och det vore fantastiskt kul. Jag har drömt om att få spela i allsvenskan ända sedan jag var ett litet barn.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

3 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.