Onsdag 23 Jun
Stockholm

Finnes: En av Sveriges bästa målvakter

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Trelleborgs FF har startat försäsongen - men U21-landslagsmannen vill inte vara med på resan tillbaka till allsvenskan. Agenten: "Vi pratar med klubbar".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta Viktor Noring

Född: Den 3 februari 1991, Malmö. (20 år).

Moderklubb: Husie IF.

Längd, vikt:  1,96 cm, 90 kg.

Har tidigare: Varit nära en övergång till Premier League-klubben Fulham.

TRELLEBORG. Förra säsongen räddade Viktor Noring mest skott i allsvenskan. Trots det spelar TFF i superettan 2012, en nivå som kanske är lite för låg enligt U21-landslagsmannens agent.

Är det aktuellt med ett år i superettan?

- Tveksamt, men vi får se vad som händer, säger agenten Martin Klette till Nyheter24.

Klette medger att de pratar med klubbar och 20-åringens nästa klubb ska ha "bra utvecklingsmöjligheter". Viktor Noring är redo för nästa steg men Sverige är inte uteslutet.

- Utlandet är prio ett, annars allsvenskan.

"Hoppas inte att prislappen blir några problem"

Trelleborgs FF med målvaktstränaren Janne Ericsson i spetsen är en plantskola för burväktare - bland annat slog Andreas Isaksson igenom i "Palmernas stad" och stannar Noring i Sverige är PSV-spelarens gamla klubb ett alternativ.

Paa Dembo Touray lämnade Djurgården efter elva år och nu letar de efter en ny förstemålvakt. Antagonisten AIK kan också vara en utmanare, Ivan Turina har ryktats vara på väg från klubben.

Tidigare har Magnus Pehrsson och Dif varit med och bjudit på den degraderade klubbens ytterback Erdin Demir - men TFF:s prislapp var för hög - och att lösa Noring lär bli betydligt saftigare. 20-åringen har två år kvar på kontraktet.

Kan Trelleborgs prislapp bli ett problem?

- Det vet vi inte men både Viktor och jag har bra relationer med TFF så vi hoppas att det inte skall bli det. Stefan Nilsson (fotbollsanvarig reds anm) är en hederns man och kommer nog se till så att det inte stupar på TFF.

Kommentera
Kopiera länk
Dela