Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är amerikanen som ska rädda Bajen

- 12/12/2011, 17:41 -
Gregg Berhalter tar över Hammarby.

Gregg Berhalter tar över Hammarby.

Jae C. Hong/AP/SCANPIX

Gregg Berhalter lämnar Los Angeles Galaxy - har skrivit på för Hammarby.

STOCKHOLM. Han har tränat stjärnor som Landon Donovan och David Beckham. Men nu lämnar Gregg Berhalter Los Angeles Galaxy och tar över krislaget Hammarby.

– Jag vill få fram passion, driv och variation i vårt spel. Från januari rullar vi upp skjortärmarna och kör, säger den nye tränaren, som har skrivit på för 2 + 1 år, till klubbens hemsida.

Den 38-årige amerikanen, som har gjort över 40 A-landskamper, har varit spelande tränare i LA Galaxy - en klubb som han kom 2009 - sedan vintern förra året. Men nu står det klart att han lämnar klubben för Bajen.

– Hammarby har en stolt tradition och är en klubb med stora möjligheter. Jag är här för att ge uttryck för mina idéer och för få laget att röra sig i rätt riktning, säger han och fortsätter:

– Det finns talang i truppen som vi ska få fram tillsammans med en vinnarmentalitet. Vi vill sätta ett lag på planen som är redo att vinna matcher, det är det viktigaste. Jag är rättvis och någon man kan prata med, men jag kräver professionalism och hårt arbete, och jag kommer att föregå med gott exempel.

Sandberg fortsätter

Det står även klart att Roger Sandberg tar klivet ned som huvudtränare och blir assisterande.

– Roger kan ju Hammarby utan och innan och han kan alla våra motståndare. Hans erfarenhet och kunskap kommer att bli väldigt viktig för Gregg och vi tror att de två kommer att bli ett väldigt bra team, säger sportchefen Gustaf Grauers