Söndag 18 Apr
Stockholm

Här är "Söderkisen" som ersätter Sema

Alexander Östlund har tidigare spelat tillsammans med den offensiva mittfältaren.
1 av 3
Alexander Östlund har tidigare spelat tillsammans med den offensiva mittfältaren. Foto: Scanpix
Maic Sema beslutade att lämna Bajen för spel i Norge.
2 av 3
Maic Sema beslutade att lämna Bajen för spel i Norge. Foto: Scanpix
Mikael Rynell reprensenterade Landskrona innan han tog steget över till Danmark.
3 av 3
Mikael Rynell reprensenterade Landskrona innan han tog steget över till Danmark. Foto: Scanpix

Hammarby hittade lösningen i danska division 2.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rynell om sin spelartyp:

- Jag har bra teknik och spelförståelse och är tvåfotad, och jag tycker att jag har utvecklats som poängspelare i Danmark, har gjort hyfsat mycket mål och assist. 

- Den här säsongen har jag spelat som offensiv central mittfältare, men också en del till vänster, men även där har jag haft en ganska fri roll. Jag kan spela som balansspelare också men jag trivs bäst i en offensiv roll, om det är på kanten eller centralt spelar inte så stor roll, säger han.

STOCKHOLM. På 34 matcher för Velje har Mikael Rynell gjort tolv mål och 17 assist i danska division två. Ett imponerande facit och nu återvänder 29-åringen till klubben han började spela för som femåring. 

- Rynell är en teknisk, tvåfotad spelare som kan spela på flera positioner på mittfältet - till vänster, och centralt både offensivt och defensivt, men han är främst en offensiv spelare, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers i ett pressmeddelande.

"Uppvuxen på Söder, det är en dröm"

Hammarby hade bra koll på Rynell som har spelat tillsammans med styrelsemedlemmen Alexander Östlund.

- Jag har trivts jättebra i Danmark, annars hade jag inte varit kvar så länge där som jag varit. Men jag flyttade från Stockholm när jag var 20 år och jag fyller 30 i år. Vi har fått en dotter som är 10 månader, så på så sätt passade det väldigt bra, säger Rynell och fortsätter:

- Sedan är det så att jag började spela för Bajen när jag var 5 år och är uppvuxen på Söder, så det har alltid varit en dröm att någon gång spela för Bajen igen. Så det känns grymt bra, det ska bli riktigt kul att spela för Bajen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela