Själva matchen förlorade hemmalaget Trelleborg med 1-0. Pär Cederqvist jublar sedan lagkamraten Branimir Hrgota gjort matchens enda mål.
1 av 4
Själva matchen förlorade hemmalaget Trelleborg med 1-0. Pär Cederqvist jublar sedan lagkamraten Branimir Hrgota gjort matchens enda mål. - Foto: Bildbyrån
Det var i samband med superettan-matchen mellan Trelleborg och Jönköping Södra som händelsen inträffade.
2 av 4
Det var i samband med superettan-matchen mellan Trelleborg och Jönköping Södra som händelsen inträffade. - Foto: Bildbyrån
Men det blir inga repressalier för gärningsmannen: "Egentligen är det en snäll kille."
3 av 4
Men det blir inga repressalier för gärningsmannen: "Egentligen är det en snäll kille." - Foto: Bildbyrån
En assisterande domare fick en stol kastad mot sig - men gärningsmannen slipper påföljder. Domaren på bilden har inget med artikeln att göra.
4 av 4
En assisterande domare fick en stol kastad mot sig - men gärningsmannen slipper påföljder. Domaren på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Bildbyrån

TFF-supporter kastade stol mot domaren: "Egentligen är det en snäll kille"

Trots domarattacken - Trelleborg stänger inte av gärningsmannen. Klubbens ordförande: "Viktigt att vi har en dialog med supportrarna."


TFF:s tunga säsongsinledning

Bara en inspelad poäng på tre matcher innebär att förhandsfavoriten Trelleborg ligger på en trettonde plats i superettan.

Trelleborgs FF - Ängelholms FF 1-1

Östers IF - Trelleborgs FF 2-1

Trelleborgs FF - Jönköpings Södra 0-1

TRELLEBORG. En Trelleborg-supporter kastade en del av en stol mot en assisterande domare. Men det blev inga större påföljder för attacken från vare sig klubben eller supporterföreningen.

- Han (gärningsmannen, red. anm.) är identifierad och vår säkerhetsansvarige har pratat med honom. Det är viktigt att vi har en dialog med supportrarna, säger Mattias Kronvall, ordförande i Trelleborg, till Trelleborgs Allehanda.

Det var mitt under söndagens superettan-match mellan Trelleborg och Jönköping Södra som händelsen inträffade. Mannen med ansvaret är dessutom medlem i supporterföreningen True Blues.

- Jag tror det, han var medlem förra året. Egentligen är det en snäll kille och jag vet inte varför han kastade in stolen, säger Johan Lindwall, ordförande i True Blues, till Trelleborgs Allehanda och fortsätter:

- Det här tar vi avstånd från. Samtidigt går det inte att förhindra, personerna har eget ansvar.

Trelleborg väljer istället att ta på sig ansvaret för att incidenten kunde inträffa - stolarna på supportrarnas platser skulle ha varit bortmonterade innan matchen.

- Stolarna ska inte vara där. De skulle ha varit borta till premiären, nu är det sagt att de ska vara borta till nästa hemmamatch, säger Lindwall.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!