... Som vann med 2-0 och leder serien med hela tio poäng.
... Som vann med 2-0 och leder serien med hela tio poäng. - Foto: Bildbyrån
Hammarby och Sebastian Bojassen hade det tufft mot Öster...

Formsvagt Bajen föll mot överlägsna Öster

Hammarby förlorade sin tredje raka match och avståndet till tabelltoppen blir allt längre. Till segermaskinen Öster skiljer det nu hela 16 poäng.

Värnamo - BP 0-1

STOCKHOLM. Öster har gått som tåget i årets superetta och fick en drömstart på Söderstadion. Efter fyra minuter stötte Alexander Henningsson in 1-0 för Växjölaget.

Öster var bättre under den första halvleken och kunde dryga ut sin ledning efter en dryg halvtimme då Dennis Velic omarkerad fick nicka in en frispark i mål för serieledaren.

Hammarby-press efter paus

Hemmalaget tryckte på i den andra halvleken och skapade ett par chanser, men var aldrig riktigt nära att hota smålänningarna.

Öster leder nu serien med hela tio poäng och har vunnit 13 av 14 matcher.

Bajen har fem poäng upp till kvalplatsen och har dessutom spelat en match mer än tabelltrean Halmstad.