Erik Sundin är klar för Hammarby.
1 av 3
Erik Sundin är klar för Hammarby. - Foto: Bildbyrån
33-åringen var guldhjälte för Helsingborg förra säsongen men har varit bänkad sedan Åge Hareide tog över tränarjobbet.
2 av 3
33-åringen var guldhjälte för Helsingborg förra säsongen men har varit bänkad sedan Åge Hareide tog över tränarjobbet. - Foto: Bildbyrån
Anfallaren har länge uttryckt en längtan om att få flytta hem till Stockholm.
3 av 3
Anfallaren har länge uttryckt en längtan om att få flytta hem till Stockholm. - Foto: Bildbyrån

AIK:are klar för Bajen

AIK:aren Erik Sundin längtar efter sin hemstad Stockholm – nu är det klart att HIF-spelaren går till rivalerna Hammarby.


STOCKHOLM. Sex år gammal började Erik Sundin spela fotboll för AIK. Därefter var han klubben trogen i 16 år innan fotbollskarriären tog ny fart i klubbar som Assyriska, Trelleborg och nu Helsingborg. Men sedan Skånelaget tillsatte nygamla tränaren Åge Hareide har Sundin, som var guldhjälte förra hösten,  varit gömd långt ner i norrmannens frysbox. När Helsingborg mötte Celtic i Champions League-kvalet förra veckan fick anfallaren inte ens plats på bänken.

Nu är Sundin klar för Hammarby.

–  Erik var öppen för ett klubbyte och vi har presenterat våra framtidsplaner för honom. Det nappade han på. Med Erik får in en rutinerad, allsvensk forward som är mycket bra i djupled. Han ger oss ytterligare en dimension i anfallsspelet, säger Bajens sportchef Gustaf Grauers till den officiella hemsidan.

33-årigen har länge uttryckt en längtan om att få flytta tillbaka till hemstaden Stockholm.

– Både tjejen och jag trivs väldigt bra i Skåne men det är klart att vi kommer att flytta tillbaka till Stockholm en dag. Alla våra kompisar och så är ju kvar där uppe, sa han till Helsingborgs Dagblad för ett och ett halvt år sedan. 

Nu får han komma hem till Stockholm – men till fel lag, eller?

/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.