Skandalstjärnan Dulee Johnson är klar för ny svensk klubb.
1 av 5
Skandalstjärnan Dulee Johnson är klar för ny svensk klubb. - Foto: Scanpix/IK Braga/Bildbyran (Montage)
Dulee Johnsson är klar för en ny svensk klubb.
2 av 5
Dulee Johnsson är klar för en ny svensk klubb. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
IK Brage blir liberianens nya klubbadress.
3 av 5
IK Brage blir liberianens nya klubbadress. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Dulee Johnson fick sparken från sin förra klubb.
4 av 5
Dulee Johnson fick sparken från sin förra klubb. - Foto: Bildbyrån
28-åringen har en strulig karriär bakom sig.
5 av 5
28-åringen har en strulig karriär bakom sig. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Bomben: Dulee klar för svensk klubb

Skandalspelaren Dulee Johnson fick aldrig chansen att etablera sig i De Graafschap. Till slut fick han helt enkelt sparken - nu återvänder han till Sverige.


Dulees skandal-CV:

Augusti 2010: Åtalas för sexköp, och döms senare till dagsböter.

September 2010: Kastas ut från Liberias landslag tillsammans med två lagkamrater efter att de lämnat landslagshotellet på natten för att dricka drinkar.

Oktober 2010: Grips misstänkt för våldtäkt på en 22-årig kvinna. Frias senare från anklagelserna i Solna tingsrätt.

December 2010: Sparkas från AIK efter att ha köpt sex tillsammans med Magnus Hedman

Mars 2010: Festar dagen innan match och bötfälls av nya klubben Panaitolikos.

April 2010: Sparkas av Panaitolikos.

Oktober 2011: Körde rattfull i Holland och fick sparken av De Graafschap efter att ha vägrat alkoholtesta sig.

Maj 2012: Hamnade i skattetvist efter att inte ha betalat tillbaka ett lån på 50 000 kronor

BORLÄNGE. Dulee Johnson, 28, är klar för IK Brage, detta rapporterar DT. Liberianen presenterades under en presskonferens på fredagen.

Johnsons främsta meriter är att han vunnit SM-guld och Svenska cupen med AIK 2009. Han bröt sitt kontrakt med Solnaklubben 2010 och har sedan dess haft svårt att hitta en fast klubbadress. 

– Dulee Johnson är en mycket meriterad spelare som vi tror och hoppas kommer att bli nyckeln i navet på IK Brages innermittfält kommande år. Johnson har en av svensk fotbolls bästa förstatouch och är tvåfotad, mycket duktig även på fasta situationer. säger klubbens sportchef Michael Kallbäck på presskonferensen.

Ska genomgå behandling

Klubben verkar i alla fall vara medveten om 28-åringens extremt stökiga förflutna då de tog upp frågan direkt på presskonferensen. Stjärnan kommer att genomgå en behandling för sitt narkotika- och alkoholproblem i samband med att han ansluter till klubben. Behandlingen kommer han själv att bekosta.

– Vi har gjort ett upplägg som kommer att ge Dulee Johnson den stöttning och den hjälp som fungerar bäst för att lösa den här sortens problem. Han är själv väldigt öppen med sina problem vilket naturligtvis är en stor fördel, berättar Kjell Rapp vid Nudax Rehab enligt IK Brages hemsida

Fick sparken från AIK

Dulee Johnson må vara en talang på fotbollsplanen – men vid sidan av har han svårt att ta rätt beslut. I slutet av 2010 valde AIK att sparka liberianen efter att ha köpt sex tillsammans med Magnus Hedman

Under 2011 hann han bli utkastad från både grekiska Panetolikos och holländska De Graafschap på grund av att ha festat dagen innan match och kört bil rattfull.

Fick sparken igen

Efter några lugna månader hamnade Johnson återigen på tapeten. I somras skrev 28-åringen på för Roger Palmgrens klubb Amazulu i Sydafrika. Men på en vanlig rutinkontroll hittade hans nya klubb kokain i blodet på 28-åringen. 

– Vi kommer att gå skilda vägar och det är av disciplinära skäl. I övrigt har jag inga fler kommentarer, sa Palmgren till Expressen i samband av händelsen.

Den förre Vasalundstränaren var uppriktigt ledsen att Johnson var tvungen att lämna klubben.

– När det gäller Dulee så är det en riktigt bra fotbollsspelare. Vi jagade flera spelare till den positionen, det är tråkigt att det blev så här, sa han till Expressen.

Får han sparken igen?

Ett sista försök i Europa gjorde han i holländska De Graafschap, men problem på och av planen gjorde att klubben till slut tröttnade på Dulee som fick sparken.

Dulee ansluter till IK Brage i januari och kommer att spela med nummer sex på ryggen. Frågan är vad Brage-fansen känner för att skandalmannen har skrivit på för klubben, på internet var reaktionerna förvånandsvärt blandade:

Vad tror ni, kan Dulee Johnson lägga band på sig i IK Brage och leverera på planen i stället för utanför?


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.