Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bomben: Dulee klar för svensk klubb

- 28/12/2012, 11:32 -
Skandalstjärnan Dulee Johnson är klar för ny svensk klubb.
1 av 5

Skandalstjärnan Dulee Johnson är klar för ny svensk klubb.

Scanpix/IK Braga/Bildbyran (Montage)

Dulee Johnsson är klar för en ny svensk klubb.
2 av 5

Dulee Johnsson är klar för en ny svensk klubb.

Leif R Jansson/SCANPIX

IK Brage blir liberianens nya klubbadress.
3 av 5

IK Brage blir liberianens nya klubbadress.

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Dulee Johnson fick sparken från sin förra klubb.
4 av 5

Dulee Johnson fick sparken från sin förra klubb.

Bildbyrån

28-åringen har en strulig karriär bakom sig.
5 av 5

28-åringen har en strulig karriär bakom sig.

Bertil Ericson / SCANPIX

Skandalspelaren Dulee Johnson fick aldrig chansen att etablera sig i De Graafschap. Till slut fick han helt enkelt sparken - nu återvänder han till Sverige.

BORLÄNGE. Dulee Johnson, 28, är klar för IK Brage, detta rapporterar DT. Liberianen presenterades under en presskonferens på fredagen.

Johnsons främsta meriter är att han vunnit SM-guld och Svenska cupen med AIK 2009. Han bröt sitt kontrakt med Solnaklubben 2010 och har sedan dess haft svårt att hitta en fast klubbadress. 

– Dulee Johnson är en mycket meriterad spelare som vi tror och hoppas kommer att bli nyckeln i navet på IK Brages innermittfält kommande år. Johnson har en av svensk fotbolls bästa förstatouch och är tvåfotad, mycket duktig även på fasta situationer. säger klubbens sportchef Michael Kallbäck på presskonferensen.

Ska genomgå behandling

Klubben verkar i alla fall vara medveten om 28-åringens extremt stökiga förflutna då de tog upp frågan direkt på presskonferensen. Stjärnan kommer att genomgå en behandling för sitt narkotika- och alkoholproblem i samband med att han ansluter till klubben. Behandlingen kommer han själv att bekosta.

– Vi har gjort ett upplägg som kommer att ge Dulee Johnson den stöttning och den hjälp som fungerar bäst för att lösa den här sortens problem. Han är själv väldigt öppen med sina problem vilket naturligtvis är en stor fördel, berättar Kjell Rapp vid Nudax Rehab enligt IK Brages hemsida

Fick sparken från AIK

Dulee Johnson må vara en talang på fotbollsplanen – men vid sidan av har han svårt att ta rätt beslut. I slutet av 2010 valde AIK att sparka liberianen efter att ha köpt sex tillsammans med Magnus Hedman

Under 2011 hann han bli utkastad från både grekiska Panetolikos och holländska De Graafschap på grund av att ha festat dagen innan match och kört bil rattfull.

Fick sparken igen

Efter några lugna månader hamnade Johnson återigen på tapeten. I somras skrev 28-åringen på för Roger Palmgrens klubb Amazulu i Sydafrika. Men på en vanlig rutinkontroll hittade hans nya klubb kokain i blodet på 28-åringen. 

– Vi kommer att gå skilda vägar och det är av disciplinära skäl. I övrigt har jag inga fler kommentarer, sa Palmgren till Expressen i samband av händelsen.

Den förre Vasalundstränaren var uppriktigt ledsen att Johnson var tvungen att lämna klubben.

– När det gäller Dulee så är det en riktigt bra fotbollsspelare. Vi jagade flera spelare till den positionen, det är tråkigt att det blev så här, sa han till Expressen.

Får han sparken igen?

Ett sista försök i Europa gjorde han i holländska De Graafschap, men problem på och av planen gjorde att klubben till slut tröttnade på Dulee som fick sparken.

Dulee ansluter till IK Brage i januari och kommer att spela med nummer sex på ryggen. Frågan är vad Brage-fansen känner för att skandalmannen har skrivit på för klubben, på internet var reaktionerna förvånandsvärt blandade:

Vad tror ni, kan Dulee Johnson lägga band på sig i IK Brage och leverera på planen i stället för utanför?