Här hedrar Bajen avlidne AIK-målvakten

Söderstadion var tystare än någonsin i en minut när Hammarby och Assyriska hyllade den avlidne Ivan Turina.


Hammarby-Assyriska 1-0

'40 1-0 Sotiris Papagiannopoulus

STOCKHOLMDet var ett Söderstadion som visade respekt för avlidne AIK-målvakten Ivan Turina när Hammarby mötte Assyriska på torsdagskvällen. Han hedrades med en tyst minut inför matchen och Assyriskafansen höll upp en banderoll med texten "pocivaj u miru, Ivan" - "Vila i frid, Ivan" på kroatiska.

I matchen började hemmalaget bäst men det dröjde till den 40:e minuten innan de gjorde 1-0. Och då med hjälp av bortalagets mittback Sotiris Papagiannopoulus, som slog in ett inspel i eget mål. Det blev matchens enda fullträff.

Precis mot slutet av den första halvleken sköt Assyriskas Jonas Hellgren i stolpen och hela Söderstadion drog efter andan.

Kennedy skadad - igen

Negativt för Bajen var dock att storstjärnan Kennedy Bakircioglü återigen tvingades kliva av skadad. 

– Det är inget bra alls. Först kom baksidan som sagt. Det känns bra i baksidan men sedan helt plötsligt känner jag av vaden nu. Så det är inget vidare alls, sa han till TV4 Sport i halvtid.

Assyriska lyckades aldrig komma särskilt nära en kvittering i den andra halvleken. Detta trots att inbytte hammarbyaren Sebastian Castro-Tello lyckades dra på sig två gula kort på kort tid i slutet av matchen.

/
/
/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!