Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Domen för Hammarby: Böter och två matcher inför tomma läktare

- 10/10/2013, 10:51 -
Hammarby får nu böter och spela utan publik efter huliganattacken.

Hammarby får nu böter och spela utan publik efter huliganattacken.

Bildbyrån / Marcus Ericsson

Nu är det klart. Hammarby får böta en kvartsmiljon kronor plus spela två matcher inför tomma läktare. Det slår Disciplinnämnden fast under torsdagen efter skandalen i matchen mot Gais.

STOCKHOLM. Nyheter24 har tidigare skrivit att beslutet skulle dröja från Disciplinnämnden angående Hammarbys straff efter huliganattacken. Men under torsdagen kom Disciplinnämndens beslut – och det blev ett mycket tufft sådant för Bajen.

De får böta hela 250 000 tusen kronor och dessutom spela två matcher inför tomma läkare och Disciplinnämnden förklarar domen så här:

"Attacken har varit välplanerad och medfört uppenbar fara för andra personers säkerhet till liv och hälsa och detta till följd av ett icke fungerande säkerhetsarbete, vilket Disciplinnämnden ser mycket allvarligt på. Hammarby kan inte undgå ansvaret för det inträffade och Hammarby bör därför ådömas en kännbar påföljd", skriver disciplinnämnden i uttalandet.

Får behålla segern

Det var den 19 september i matchen mellan Hammarby och Gais som skandalscenerna på Tele 2 Arena utspelade sig. Ett fyrtiotal svartklädda och maskerade män tog sig upp på läktarsektionen över den sektion där Gais-fansen satt och kastade ned knallskott, öl, stolsdynor och sten på besökarna. Folk började slåss inför barnfamiljer och det blev stort tumult.

Matchen återupptogs dock 50 minuter senare och Hammarby vann med 3–1. Gais tyckte att stockholmarna skulle fråntas segern, men det ansåg inte Disciplinnämnden då det i slutändan är domaren som avgör om en match ska återupptas eller inte.