Hammarby får nu böter och spela utan publik efter huliganattacken.
Hammarby får nu böter och spela utan publik efter huliganattacken. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson

Domen för Hammarby: Böter och två matcher inför tomma läktare

Nu är det klart. Hammarby får böta en kvartsmiljon kronor plus spela två matcher inför tomma läktare. Det slår Disciplinnämnden fast under torsdagen efter skandalen i matchen mot Gais.


STOCKHOLM. Nyheter24 har tidigare skrivit att beslutet skulle dröja från Disciplinnämnden angående Hammarbys straff efter huliganattacken. Men under torsdagen kom Disciplinnämndens beslut – och det blev ett mycket tufft sådant för Bajen.

De får böta hela 250 000 tusen kronor och dessutom spela två matcher inför tomma läkare och Disciplinnämnden förklarar domen så här:

"Attacken har varit välplanerad och medfört uppenbar fara för andra personers säkerhet till liv och hälsa och detta till följd av ett icke fungerande säkerhetsarbete, vilket Disciplinnämnden ser mycket allvarligt på. Hammarby kan inte undgå ansvaret för det inträffade och Hammarby bör därför ådömas en kännbar påföljd", skriver disciplinnämnden i uttalandet.

Får behålla segern

Det var den 19 september i matchen mellan Hammarby och Gais som skandalscenerna på Tele 2 Arena utspelade sig. Ett fyrtiotal svartklädda och maskerade män tog sig upp på läktarsektionen över den sektion där Gais-fansen satt och kastade ned knallskott, öl, stolsdynor och sten på besökarna. Folk började slåss inför barnfamiljer och det blev stort tumult.

Matchen återupptogs dock 50 minuter senare och Hammarby vann med 3–1. Gais tyckte att stockholmarna skulle fråntas segern, men det ansåg inte Disciplinnämnden då det i slutändan är domaren som avgör om en match ska återupptas eller inte.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.