Onsdag 6 Jul
Stockholm

Spansk VM-titel ger guldregn

138 miljoner kronor. Den svindlande summan kan de spanska landslagsspelarna dra in på sina bankkonton om man spelar hem VM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SYDAFRIKA. På förhand ses Spanien som en av de stora favoriterna med stjärnspelare från lag såsom Barcelona och Real Madrid. Det är också uppenbart att de flesta av spelarna är grymt rika.

Men redan efter VM kan plånböckerna väga ännu tyngre. Det spanska fotbollsförbundet har nämligen beslutat att de spanska stjärnorna, vid ett VM-guld, får dela på hela 138 miljoner kronor.

Beslutet har dock inte uppskattats av alla då finanskrisen slagit till hårt mot Spanien. Mer än fyra av landets 47 miljoner invånare är arbetslösa och inte helt oväntat riktar vänstern skarp kritik mot prissumman.

- Av vilken anledning förtjänar de spanska spelarna så höga premier under en ekonomisk kris när pensioner har frusits och löner har sänkts? undrar partiledaren Gaspar Llamazares.

Debatten har till och med blivit så pass uppmärksammad att flertalet partier kommer med andra förslag om pris till de spanska landslagsstjärnorna. Katalanska ERC vill exempelvis dela ut förtjänstmedaljer i stället för prispengar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.